Teli hassal moziba!
2012/06/06 11:39
1071 megtekintés
A cikk már legalább egy éve nem frissült, az akkor még aktuális információk lehet, hogy mára elavultak.

Az Élelmiszerbank több száz rászoruló gyermek számára rendezett országos filmvetítést Gyermeknap alkalmából. 

Elemiszerbank_gyerekek_csomagokkal

Elelmiszerbank_popcornosztas A Magyar Élelmiszerbank Egyesület évről évre több millió tonna lejárat előtti kerülő árut gyűjt be hazánkban, amelyet aztán szétoszt rászoruló gyerekek között. Az élelmiszerek nagy része máskülönben élelmiszer-hulladékba kerülne, így mégis sok gyermek lakhat jól velük.

A szervezet gyermeknap alkalmából országos kampányba fogott. Budapesten, Debrecenben és Pécsett rászoruló gyermekek híres mesefilmeket nézhettek meg a Fórum Hungary és a DPD Hungária jóvoltából a Cinema City hálózatában.

Az Élelmiszerbank élelmiszercsomagokat osztott szét olyan gyerekek között, akik sajnos nem tudnak változatosan étkezni. A Bonafarm Csoport kiemelt támogatásának köszönhetően még ajándékot valamint tejterméketeket és húskészítményeket is kaptak a gyermekek mindhárom helyszínen, valamint Pécsett és Budapesten önkéntesek bevonásával segítették a program lebonyolítását.

Budapesten a Menedékház, az Óbudai családsegítő és a Fővárosi TEGYESZ-től összesen 153 gyermek nézhette meg a Volt című mesefilmet az Cinema City Allee-ban.

A Coca-Cola Magyarország NaturAqua ásványvizet, a PCO és Cinema City pedig pattogatott kukoricát biztosított az önfeledt mozizáshoz. Csokit a Detki és a Marc biztosított.

Világviszonylatban majdnem másfél milliárd tonna élelmiszer kerül a szemétbe évente, miközben naponta 25 ezer ember hal éhen. Éppen ezért az Élelmiszerbank célja, hogy az országunkban felhalmozódó élelmiszerfeleslegek minél nagyobb arányban eljussanak a rászorulókhoz, így csökkentve az éhezést és a szegénységet. Munkájuknak köszönhetően évente több millió tonna lejárat előtti árut gyűjt össze, amelyet partnerszervezeteken keresztül rászorulóknak oszt szét.

További információ a szervezetről a www.elelmiszerbank.hu címen található.