A csomagolás is lehet ajándék
2010/11/19 08:00
5221 megtekintés
A cikk már legalább egy éve nem frissült, az akkor még aktuális információk lehet, hogy mára elavultak.

A Karácsony nem teljes illatozó, mézes puszedlik nélkül. Ha az apró finomságokat alkalomhoz illő, egyedi csomagolásban nyújtod át családodnak, barátaidnak, igazi meglepetést szerezhetsz nekik. Készíts egyszerűen, rövid idő alatt angyal vagy hóember figurás üvegtárolókat és töltsd meg édességgel. Ha kiürültek, az ünnepek után fűszertárolóként is használhatják őket az ünnepeltek.

csomagolas4

csomagolas 3 Az alapanyagok legtöbbjét otthon is megtalálod. Keress üres befőttesüvegeket, valamint maradék, zöld és piros mintás textíliát, tenyérnyi arany vagy fehér kartonpapírt és akrilfestékeket! A többi hozzávalót - a zseníliadrótot, a pomponokat, a hungarocellgömböket és a babahajat - bármelyik hobbiboltban beszerezheted, de fantáziád szerint mással is helyettesítheted (babahaj helyett használhatsz például fonalat). A munkához szükséged lesz még ollóra, ecsetre, ragasztóra és filctollra. A részletes alapanyaglistát és elkészítési útmutatót, valamint az angyalszárny szabásmintáját a Praktika magazin decemberi számában találod.

Mindkét figura feje egy-egy hungarocellgömb, melynek ha levágsz egy szeletet az egyik oldalából, biztosan fog állni az üveg tetején. Az angyal fejét fesd meg  - a hóemberét nem muszáj –, majd rajzold meg az arcvonásaikat. A hóember orrát egy pirosra festett ágdarabból könnyedén kifaraghatod. Az angyal haját tűzd, vagy ragaszd a fejre, a fülvédőt pedig zseníliadrótból és pomponokból készítsd el. A befőttesüvegek tetejét 5-6 cm-rel nagyobb textillel borítsd be szépen körben, erre ragaszd a kész fejeket. A hóember nyakába köss kockás sálat, az angyalt díszítsd piros masnival és már készen is vagy.

csomagolas1 Akkor is nagy örömet szerzel a figurás üvegcsékkel, ha esetleg készen vásárolt mézes puszedlivel és fűszeres csillagokkal töltöd meg őket. Ha kiürültek, az ünnepek után fűszertárolóként is használhatják őket az ünnepeltek.

Ha további könnyen elkészíthető ünnepi dekorációs- és ajándékötletekre is kíváncsi vagy, vásárold meg a Praktika magazin decemberi számát vagy látogass el a magazin honlapjára, ahol adventi programok között is válogathatsz.

A Praktika magazin decemberi száma meglepetést is rejt: egy mesebeli házikót formázó karton ajándékdobozt, amit percek alatt összehajtogathatsz. A mellette lévő kivágható motívumokból pedig szalvétagyűrűt, ajándékkísérő kártyát és ültetőkártyát készíthetsz.