Abrakadabra- Folytatódik a bűvészsuli!
2002/05/07 08:00
1133 megtekintés
A cikk már legalább egy éve nem frissült, az akkor még aktuális információk lehet, hogy mára elavultak.
Szervusztok Bűvésztanoncok! Mindenki itt van? Kezdődhet az óra? Akkor, lássuk! Ma egy újabb trükköt sajátíthattok el, ha velem tartatok. Tehát, figyelem! Íme a következő bűvészlecke!

Ki hallott már ilyet! Mágneses gyufaszál? Ezt én nem hiszem! Én pedig igen! Lássuk, kinek van igaza. A kis trükkhöz szükséged lesz két gyufaszálra. Az egyiket helyezd az asztalra, a másikat pedig tartsd a kezedbe.
Most pedig következzen a csel. A másik gyufaszál fejét dörgöld jó erősen a kabátujjadhoz, aztán lassan közelíts vele az asztalon heverő gyufa fejéhez.
S mit gondolsz, mi fog történni? Miután jó néhányszor elhúztad a fekvő gyufa fölött a másik gyufát, az hirtelen elrepül, mintha két azonos előjelű mágneses tér taszítaná egymást.
Persze, ha egy kicsit használod a fejed, te is könnyen rájöhetsz, hogy ennek a trükknek semmi köze a mágnesességhez. De akkor mitől repül el a gyufaszál?
Erre a kérdésre is van válasz. Egyszerűen attól, hogy a kezünk középső ujjával elpöccintjük, amikor a két gyufa feje a legközelebb van egymáshoz.
Vagy ha úgy gondolod, hogy ez elég feltűnő, akkor gyöngéden fújj rá egyet a gyufára, és az máris, huss, elszáll.
Látod, nem is kell olyan nagy tudomány egy kis szemfényvesztéshez.
Na, azért ne gondold, hogy minden trükk ilyen könnyen végrehajtható. Legközelebb megint egy kicsit nehezítünk a feladaton.

Ennyi volt mára az óra. A következő alkalommal is várlak benneteket, addig pedig varázsoljatok kedvetekre.