Alkoholmentes koktélok
2000/08/27 08:00
521 megtekintés
A cikk már legalább egy éve nem frissült, az akkor még aktuális információk lehet, hogy mára elavultak.
Elkezdodött az iskolaév , de a nyári hangulat és meleg még folytatódhat - amennyiben hihetünk az idojósoknak. Az osztálykirándulásra tervezett zenés-táncos mulatságon pedig komoly fejtörést okozhat a felszolgált husítok típusa, hiszen a hagyományos intelmek szerint itt alkoholnak helye nincs.

Alkohol? Sehol!


Az iskolaév elkezdődött, de a nyári hangulat és meleg még folytatódhat - amennyiben hihetünk az időjósoknak. Az osztálykirándulásra tervezett zenés-táncos mulatságon pedig komoly fejtörést okozhat a felszolgált hűsítők típusa, hiszen a hagyományos iskolai intelmek szerint itt alkoholnak helye nincs.


Hogy az alkoholtilalmat ne szegjük meg, ám mégis élvezetes legyen a party, csokorba gyűjtöttünk néhány olyan koktélreceptet, amelyek biztosan nem okoznak semmiféle galibát.

LEMONN-EGG
1 egész tojást, 2 dkg porcukrot, és 2 cl citromlevet erősen elkeverünk, majd 2 dl szódával feltöltjük, és citromkarikákkal tálaljuk.

CAFÉ-MILK
Hozzávalók: 1 tojássárgája, 2dkg porcukor és 1 kiskanál Nescafé.
Az egészet összerázzuk 2 szem jéggel, majd pohárba töltjük, és 1 dl tejszínt öntünk hozzá. A szervírozásnál egy kis szerecsendiót reszelünk a tetejére.

BASIC TEA PUNCH
Shakerben 1 dl nagyon erős teát 5 cl narancsszörppel és két szem jéggel rázzuk össze, majd pohárba töltsük ki. Ezután 1,5 l tonikot öntsünk rá. Szívószállal szervírozzuk.

BLACK AND TAN
1,5 dl Coca-Colát egy három decis pohárba két szem jégre öntsünk rá, majd a poharat töltsük tele tejjel.

CSOKOLÁDÉGLECCSER
Az alapanyagokat - 5 dkg csokoládéfagyi, 3 dkg tejszínhab, 3 cl olvasztott csokoládé - turmixgépben megkeverjük, pohárba töltjük, és a tetejére tejszínhabot teszünk. A díszítésként málnaszörp csepegtethetünk rá.

EIS-CREME-SODA
Hozzávalók: 2 evőkanál vanília-fagylat, 3 cl málnaszörp és 2 cl tejszín a hozzávaló. Shakerben két szem jéggel felrázzuk, limonádés pohárba rakjuk, majd szódával feltöltjük a poharat. Szívószállal szervírozzuk.

FLORIDA KOKTÉL
Hozzávalók: 1 citrom leve, 1 narancs leve, 2-3 csepp Angostura és 1 kiskanál porcukor. Ezeket shakerben két szem jéggel rázzuk össze és töltsük pohárba. A dísz lehet cseresznye-befőtt.

PRAIRIE LOBSTER
Hozzávalók: 5 cl tomatoketchup, 5 cl majonéz, 1 tojássárgája, 2 csepp citromlé. Ízlés szerint sót és curryt adhatunk hozzá. Jól elkeverjük, majd egy pohár vizet adunk hozzá kísérőnek.

MIAMI
Egy deci tejbe 0,5 dl narancslé, 0,5 dl ananász-, vagy almalé szükséges. Majd öntsünk rá egy kis málnaszörpöt.