Állatkalandok a képernyőn
2012/11/06 08:00
1581 megtekintés
A cikk már legalább egy éve nem frissült, az akkor még aktuális információk lehet, hogy mára elavultak.

A Nat Geo új sorozatával szárazföldi és vízi állatok csodálatos világába csöppenhetsz. Kalandra fel!

Tengermélyi kalandok Bob Ballarddal

bob_ballard

Az óceánok fenékrégiója Földünk legkevésbé feltárt területe, s nem véletlenül: örök sötétség, hatalmas nyomás és rendkívül alacsony hőmérséklet fogadja azt, aki speciális felszerelés – és jó adag vállalkozó kedv – birtokában lemerül ide. A Nat Geo új sorozatában Dr. Robert Ballard, a Titanic roncsának megtalálásával világhírnevett szerzett felfedező pályafutása során sokadszor is szembeszáll az elemekkel, és olyan víz alatti világokba kalauzol minket, ahol korábban még egyetlen ember se járt.

December 17-21., 20.00

Állatszabadítók

allatszabaditok

Egy vadállatot eltartani nem kis feladat, hisz a kifejlett tigrisek, oroszlánok és majmok nemcsak hogy erős és kiszámíthatatlan élőlények, de rengeteg táplálékra, helyre és törődésre is szükségük van. Annak tehát, aki egy efféle bestiát szeretne – boldogan és egészségesen – eltartani a birtokán, annak az állatok iránti rajongáson kívül sok más dologra is szüksége van. Ezt a tényt persze nem minden farmer, állatkert-tulajdonos és cirkuszos veszi figyelembe – ilyenkor avatkoznak közbe az Állatszabadítók, akik a helyszínre kiszállva megpróbálják rávenni a gazdikat a törvények betartására, ha pedig nem sikerül, akár a vadak menhelyre szállítását is kezdeményezhetik.

December 22-től szombatonként 18.00-kor

Ismerd meg az óceánt!

ocean

Az óceánok legmélyebb régiói a Föld utolsó feltáratlan régiói közé tartoznak. A technika fejlődése azonban ezen a területen is gyökeres változást hozott, hisz a háromdimenziós számítógépes terepmodellek segítségével ma már virtuálisan „lecsapolhatjuk” az óceánokat, s szabadon barangolhatunk az elénk táruló táj drámai szakadékvölgyei és gigantikus hegyei között. A film a csodálatosan valósághű számítógépes grafikákon túl igazi mélytengeri felvételeket is bemutat, melyek segítségével az Új-Zéland melletti Kaikoura-kanyon ámbráscetei és a Közép-Atlanti-hátság emberi szem által még nem látott különc élőlényei közé is eljutunk.

December 17-én 19.00-kor

Titokzatos Brazília

titokzatos_brazilia

Dél-Amerika szívében egy vad és kíméletlen paradicsom rejtezik: a Pantanal mocsárvilága, mely első ránézésre ugyan hívogató és idilli, valójában azonban egy seregnyi veszéllyel kell megküzdeniük az itt élőknek – többek közt heves áradásokkal, halálos aszályokkal, valamint a régió számtalan jaguárjával és kajmánjával...

December 26-28., 18.00

Szuper-pók

szuper_pok

A pókok a Föld legsikeresebb állatai közé tartoznak: a legmagasabb hegycsúcsoktól a legmélyebb barlangokig bolygónk szinte valamennyi szegletét meghódították maguknak, évmilliók evolúciójának és adaptációjának köszönhetően a szárazföldön, a levegőben, sőt még a vízben is otthon vannak. Az izgalmas és látványos film egy olyan állatcsoportot mutat be, melynek képviselői a „ragadozás” és az „építészet” kategóriában is jó eséllyel indulnának egy fajok közötti globális versenyben...

December 30., 18.00