Állatkertek éjszakája
2012/08/28 07:23
799 megtekintés
A cikk már legalább egy éve nem frissült, az akkor még aktuális információk lehet, hogy mára elavultak.

Idén először rendezik meg a magyarországi állatkertek és vadasparkok éjszakáját augusztus utolsó péntekjén.A rendezvény neve: Éjszakázoo.

makimajom_520

Augusztus 31-én este 7 és 11 óra között fogadják a látogatókat a Magyar Állatkertek Szövetsége (MÁSZ) kezdeményezésére részt vevő állatkertek. Egészen éjfélig lesz lehetőség nézelődni az éjszakai élet kínálta látnivalók között.

Összesen hat állatkert: a győri, a debreceni, a miskolci, a jászberényi és a budapesti csatlakozott a kezdeményezéshez. Betársult továbbá a Budakeszi Vadaspark, a Campona Tropicarium és a poroszlói Ökocentrum is. 

A szervezők idén kísérleti jelleggel szervezik meg az Állatkertek éjszakáját, melyet siker esetén ugyanolyan hagyománnyá fejlesztenének, amilyen az ötletadó Múzeumok Éjszakája. Az állatkertek külön-külön más programmal készülnek, melyről honlapjukon tájékoztatnak. 

Annyi biztos, hgy a budapesti állatkertben lesz testfestés, a látogató terek pedig fáklyákkal lesznek megvilágítva. 

A Tropicriumban bemutatásra kerül az a szűrő, amely a több millió liter tengervíz tisztántartásáért felel a vizi állatok számára. 

Poroszlón, az Ökocentrumban lesz lehetőség búvárkodni is. 

Budapesten és a környéken élők kedvezménnyel látogathatják ezen az estén a Fővárosi Állat- és Növénykertet, a Budakeszi Vadasparkot és a Campona Tropicariumot. Azért, hogy mindenkinek elégséges idő jusson mindhárom intézményre, a budakeszi park már reggeltől nyitva tart. A sajtótájékoztatón külön kérték a szülőket, hogy a sötétség miatt jobban figyeljenek gyermekeikre, ne hagyják őket "külön utakra tévedni".