Állatkerti webkamerák a világ minden tájáról
2013/09/30 14:06
4864 megtekintés
A cikk már legalább egy éve nem frissült, az akkor még aktuális információk lehet, hogy mára elavultak.

Nem minden állatkedvelőnek van ideje, lehetősége utazgatni a világban, így összegyűjtöttünk jó pár állatkerti webkamerát a világ minden tájáról.

jegesmedve_600 A kép illusztráció

Kezdjük hazánkban

A Fővárosi Állat- és Növénykert a világ egyik legrégebbi állatkertje, amely 1866-ban nyitotta meg kapuit. Az elmúlt évtizedben jelentős fejlesztések zajlottak, s a jó hír, hogy ezek tovább folytatódnak, hamarosan a bővítés is elkezdődik az egykori Vidám Park irányába. Jelenleg 10 élő közvetítés követhető nyomon ITT.

Hét kifutóból láthatunk élő felvételeket a Szegedi Vadaspark jóvoltából. Az alföldi megyeszékhely állatkertje alig 20 éves múltra tekint vissza. A többségében modern kifutókkal rendelkező park hazánk közepes méretű állatkertjei közé tartozik, ennek ellenére a nemzetközi fajmegmentési programban betöltött szerepe jelentős. Webkamerái ITT.

Betekintés Európa állatkertjeibe

Brüsszeltől alig 100 km-re Blankenberge a fókák mindennapjaiba enged betekintést, míg a szomszédos Hollandia rotterdami állatkertjében orrszarvúakfókák és elefántok nézhetők meg.

Az Egyesült Királyságban Bristol gorilláitpingvinjeit és oroszlánjait csodálhatjuk. Ja! A tapírokat semmiképp se hagyjuk ki!

További európai lehetőségek: Észtország fővárosa, Tallin, a prágai állatkert, a müncheni állatkert, a zürichi tigrisek, és végül a berni medvék.

Észak-Amerika

Monterey az Egyesült Államokban, San Fransiscótól délre fekszik (térkép).

Az időeltolódás miatt ha valakinek este vagy éjszaka támad kedve állatokat nézegetni, ez kiváló lehetőség. Nyolc webkamerája elsősorban madarak és vízi élőlények életébe nyújt betekintést. ITT.

És akkor maradjunk az Államokban. San Diego-i pandák és emberszabású majmok. Szintén pandák AtlantábólHoustoni csimpánzColorado-i zsiráf, és végül a washingtoni leopárd.

És még néhány érdekesség

Gerald Durrell neve hazánkban is ismerősen cseng, az amatőr természetbúvár Jersey szigetén hozta létre kihalás szélén álló állatfajok megmentését célzó állatkertjét. Webkamera ITT:

Ázsiai és afrikai kamerát nem egyszerű találni, legalábbis állatkertit. Azért sikerült néhányat. Itt van egy például Japánból, ez pedig Afrikából.

Marsi Zoltán cikke