Az energia.lap.hu linkgyűjtemény bemutatása
Érsek Dóra
2008/08/12 12:11
1740 megtekintés
A cikk már legalább egy éve nem frissült, az akkor még aktuális információk lehet, hogy mára elavultak.
Az energia, ha a fizika felől közelítjük meg, akkor munkavégző képességet jelöl. Ha tágabb értelemben vesszük az energia szó jelentését, akkor a változtatásra való képességet értjük alatta. Ebben a linkgyűjteményben az energia fogalomkör jelentősebb témaköreit gyűjtötte össze a lap szerkesztője.

Mivel jópár hasonló linkgyűjtemény található a startlapok családjában, ezért ezek összefoglalását is tartalmazza ez az oldal. Ún. gyűjtőlapként az alábbi címmel szerepeltet dobozokat: olajvessző, gáz, hőenergia, biogáz, napenergia, szélenergia, földhő, biomassza, szén, vízenergia. A további fejezetekben olyan linkek szerepelnek,amelyek az energia kutatásával ill. oktatásával foglalkoznak, valamint azokkal a médiákkal, amelyek közvetlenül az energia témakörét taglalják. Ezen felül egy külön dobozban azok a múzeumok szerepelnek, melyek az oldal nevével azonos gyűjteményeket mutatnak be. Így természetesen kimaradhatatlan a gyűjteményből a Magyar Vegyészeti Múzeum, a Magyar Olajipari Múzeum....

Mivel készült már atomenergia.lap.hu oldal, ezért a nukleáris energiáról csak pár linkben emlékeznek meg a lap szerkesztői. Érdemes megfigyelni a dobozok alján dőlt betűvel jelölt társlapokat, amelyek a témaköröket részletesebben feldolgozták.