Az idegfeszültség
2002/05/29 08:00
1503 megtekintés
A cikk már legalább egy éve nem frissült, az akkor még aktuális információk lehet, hogy mára elavultak.
Amint korábbi dolgozatunk végén említettük, a bőrgyógyászok is komoly profitot realizálnak egy-egy stresszes páciensen. Most nézzük mag, hány és hány rossz szokásnak vagy fertőzésnek vélt probléma gyökere lehet még a stressz.

Amint korábbi dolgozatunk végén említettük, a bőrgyógyászok is komoly profitot realizálnak egy-egy stresszes páciensen. Pedig a stressz következtében az ember sokszor vakargatja a fejét, ráadásul a faggyúmirigyek működése is fokozódik, s emiatt könnyebben zsírosodik a fejbőr. Aki a feszült helyzetekben könnyen megizzad, annak a haja is gyorsabban válik csapzottá. Van, akinek ilyenkor könnyebben korpásodik, kisebesedik a fejbőre. Ezeket a problémákat speciális samponokkal még lehet orvosolni, de a súlyosabb eseteket, a hajtépkedést már nehezebb kezelni.

Embertársaink egy része, főleg a hölgyek hajlamosak szorongatott helyzetekben a hajukat csavargatni. Gyakori ismétlésnél ez akár foltos kopaszodást is eredményezhet.

Nem tisztázott ugyan, de bizonyos hangok azt rebesgetik, hogy a lábgombásodás is összefüggésben áll a stresszel, a lábizzadás révén, sőt, egyes megátalkodott szakmai körök a pigmenthiányok illetve sömörök kialakulását is e tárgykörbe utalják.