BarkácsBazár: Mikulás
2003/12/01 08:00
3078 megtekintés
A cikk már legalább egy éve nem frissült, az akkor még aktuális információk lehet, hogy mára elavultak.
Már itt lépked az öreg nagyszakállú a kertek alatt, láttam. Van zsákjában minden jó, hó a subája, meg ilyenek. Már csak néhányat kell aludni, és itt lesz. Persze, az is lehet, hogy szabadságra megy, és akkor nekünk kell előrukkolnunk a gyerekek számára valami meglepetéssel. Nos, erre az eshetőségre ajánljuk az alábbi, könnyen elkészíthető mini mikulást.

Hozzávalók:

- Piros színű thermo anyag (ez megfelelően rugalmas, és egy kicsit bolyhos, épp annyira, hogy mutatós legyen a kis mikulás)
- 2,5-3 cm átmérőjű, fehér préselt papírgolyó
- vatelin tömőanyagnak ill. a sapka szegélyéhez és szakállnak
- piros gyöngy az orrának illetve lehet még fekete gyöngy a szemének
- rózsaszín filc anyag, vagy kartonpapír a kezének
- piros filc anyag vagy kartonpapír a karjának
- kartonpapír a talpának

1. Kivágjuk a hozzávalókat az anyagból! A télapó teste egy 12 cm átmérőjű kör, amit kivágunk a thermo anyagból.
2. Összehúzzuk az anyagot körbe és kitömjük vatelinnal. A sapka (amely kiterítve egy kb. egyharmadnyi körcikk) szélét összevarrjuk, kicsi tömőanyagot teszünk bele és ráragasztjuk a fejre, a fejet pedig a kitömött testre.
3. Keskeny vatelincsíkot vágunk a sapkára szegélynek, ill. sálnak a takarás miatt. A testhez viszonyítva méretarányos karokat vágunk ki az anyagból (4 db-ot), 2-2-t szembe fordítunk egymással, közé rakjuk a kezet (2 picike félkör) , így ragasztjuk össze, majd felragasztjuk a testre.
5. Az arcra felragasztjuk az orrot (piros gyöngy) és a vatelinból kivágott szakállkát. A szemet vagy megrajzoljuk vagy oda is gyöngyöt ragasztunk. A sapka csúcsára még ragaszthatunk bojtot.
6. Kivágjuk a talpat (ami pl. lehet egy szívecske mintázat) a kartonpapírból, és ráragasztjuk a mikulásunkat!

Ugyanezen minta alapján készíthetünk hóembert is, csak mások a színek és nem kell szakállka. A fehér vatelin sál helyett pedig egy kis színes, lelógó sálat köthetünk a nyakába.
Lehet ajándékozni, ill. dísz az ajándékcsomagon vagy a karácsonyfán.


Az ötletet Takács Györgyné és gyermekei küldték el nekünk, köszönjük!


Kép:
www.goldenpalace.com/