Biciklivel a lengyel csúcsokon
Sulinet
2012/06/25 08:00
776 megtekintés
A cikk már legalább egy éve nem frissült, az akkor még aktuális információk lehet, hogy mára elavultak.

Biciklivel hódítja meg 16 nap alatt Lengyelország 28 legmagasabb hegycsúcsát egy 25 éves tengermelléki lány. Agnieszka Korpalnak a nem egész másfélezer kilométeres távon 42 ezer méter szintkülönbséggel kell megbirkóznia.

agnieszka_520 Agnieszka Korpal sajátságos módját választotta a kikapcsolódásnak. Június 18-án indította el magányos túráját, melynek a célja nem más, mint hogy 16 nap alatt kerékpárral meghódítsa Lengyelország 28 legmagasabb hegycsúcsát. A hétfőre betervezett célpont a Magas-Tátra 2500 méteres Rysy nevű csúcsa, melyre nagy valószínűséggel nem engedik felbiciklizni (ami technikailag sem megoldható a hegy meredek sziklafalainak következtében) a Tátrai Nemzeti Park szigorú természetvédelmi előírásai miatt. Ebben és a hasonló esetekben Agnieszka a hátán fogja felcipelni kétkerekűjét.

agnieszka_terkep_200 Az Aga becenévre hallgató 25 éves lány már az első napokban ki volt téve az időjárás szeszélyességének, hiszen míg a túra elején a Bieszcady-hegységben a kánikulával kellett megbírkóznia, a harmadik csúcson már a viharral kellett szembenéznie. Nem kizárt, hogy a Magas-Tátra bércein már hótakaróra számíthat.

A túra a Szent Kereszt-hegységben (Góry Swietokrzyskie) rajtolt és a tervek szerint július első napjaiban ér véget a Lengyelország dél-nyugati részében fekvő Izeri hegységben (Góry Izerskie). A programban feltüntetett 28 hegycsúcs összmagassága meghaladja a 31 ezer métert. Aga facebook oldalának infromációi szerint leküzdendő távolság 1300-1400 km, aminek bizonyos részeit biciklivel a hátán fogja leküzdeni.

Az ambíciózus vállalkozás facebook oldala megtalálható itt

Forrás - MTI