Bűvészsuli 5. - A fantasztikus lufi
2002/06/05 08:00
1077 megtekintés
A cikk már legalább egy éve nem frissült, az akkor még aktuális információk lehet, hogy mára elavultak.
Na, ehhez a trükkhöz nem kell sok pénz vagy ügyesség, hiszen az egész csak szemfényvesztés, egy nagy-nagy csalás. Tanuljuk meg együtt, hogyan is kell elkészíteni a fantasztikus lufit, amiről mindenki azt hiszi majd, hogy a varázserőd bűvölte meg.

A mutatvány a következő.
Adott a felfújt lufi, amit egy tűvel meg-megszurkálsz a nézők szeme láttára, de ami ennek ellenére nem durran ki. Ezek után megkérsz valakit a nézőid közül, hogy próbálják meg ők kidurrantani a lufit. Neki persze sikerülni fog.
Mivel ugyanazt a tűt és ugyanazt a lufit használtad, mindenki csodálkozni fog, hogy itt bizony tényleg varázslat történt. Pedig varázslók nincsenek! Csupán bűvészek, akik ügyesek, furfangosak, sok-sok módszert ismernek a szemfényvesztésre.

Ennek a trükknek az a lényege, hogy a lufit természetesen az előadás előtt kicsit "elvarázsoltad".
A lufira ugyanis átlátszó celluxot kell ragasztanod, amivel a lufi falát megerősíted egy helyen és a trükk közben éppen itt kell megszúrnod. A cellux miatt a lufi az adott helyen ellenállóbb, szóval a trükk könnyen kivitelezhető anélkül, hogy bárki is észrevenné a csalást. A néző persze nem az adott helyen szúrja meg a lufit, így neki azonnal eldurran a léggömb.
Fontos, hogy legyenek tartalék "preparált" lufik is, hiszen, ha valamelyik lufi magától elpukkan, akkor lőttek ennek a számnak a műsorodban.

Abrakadabra:
Merlin