ReDinner névre hallgat az a magyar fejlesztésű alkalmazás, amely a vendéglátóhelyeken, illetve élelmiszerértékesítési pontokon a nap végén megmaradt ételekről gyűjt információt, majd egy étlaphoz hasonlatosan − a felhasználó tartózkodási helyét figyelembe véve − listát készít a közelben elérhető, kedvezményesen megvásárolható élelmiszerekről, maradék készételekről.A fejlesztők azt remélik az alkalmazástól, hogy mind a vendéglátóhelyek, mind a fogyasztók hasznára válik, előbbieknél kevesebb étel megy a nap végén kárba, utóbbiak pénztárcabarát módon jutnak az aznapi betevőhöz. Nem utolsó sorban pedig az alkalmazás életre hívását az a célkitűzés indokolja, hogy társadalmi szinten kevesebb ételt pazaroljunk el, vagyis csökkentsük a megtermelt ételhulladék mennyiségét!
A Nemzeti Hulladékgazdálkodási Igazgatóság az Európai Hulladékcsökkentési Hét koordinátoraként üdvözli ezt a kezdeményezést, mely egyébként nem példa nélküli, alapja ugyanis az azonos célú, Dániában fejlesztett alkalmazás, a Too Good To Go, mely kizárólag éttermek megmaradt kínálatát közvetíti.