Európai hulladékos felmérés
2016/12/08 11:31
4061 megtekintés
A cikk már legalább egy éve nem frissült, az akkor még aktuális információk lehet, hogy mára elavultak.

Az Európai Bizottság Téged is felkér, hogy idén (is) vegyél részt az európai hulladékos felmérésben, melynek célja, hogy felmérje, mennyire és hogyan érzékelik a lakosok a keletkezett hulladék mennyiségével kapcsolatos problémákat, mennyire ismerik és használják ki a rendelkezésükre álló lehetőségeket a keletkezés megelőzése, a tárgyaink újrahasználata és a hulladékká vált anyagok újrahasznosítása érdekében. A kérdőívet 2017. január 31-ig lehet kitölteni.

hulladek

2013 óta minden évben elvégzik a kontinensen ezt a felmérést, annak érdekében, hogy lássák, miként változnak a témához kapcsolódó ismeretek, és az alábbi kérdésekre keresik a választ:

Európa lakosai mennyire érzik magukat informáltnak a hulladékokkal kapcsolatos kérdésekben, mekkora problémának érzékelik a témát, mit tudnak tenni a mindennapok során annak érdekében, hogy minél kevesebb hulladékot termeljenek, és minél optimálisabban használják ki a rendelkezésükre álló erőforrásokat? Itt a lehetőség, hogy Te is elmondd a véleményed ezekben a kérdésekben!

A magyar nyelvű kérdőív kitöltése anonim módon, név nélkül történik, maximum 10 percet vesz igénybe.

A válaszadók – így köztük Te is – hozzájárulnak ahhoz, hogy Magyarországról is értékelhető eredményt és hiteles képet kapjanak Brüsszelben, és ezáltal arra is hatással lehetnek, milyen irányban folytatódjon a szemléletformálás Európában.

Forrás és magyar nyelvű kérdőív itt.