Expedíciózz az ökojátszóházban!
Sulinet
2012/06/01 14:40
1241 megtekintés
A cikk lejárt! Valószínű, hogy már nem aktuális információkat tartalmaz!

Az Emisszió és a Kötháló június 7-én Expedíciózz a játszóházban címmel ingyenes környezetvédelmi programot szervez.

kornyezetvedelem_01_520 Az "Expedíciózz a háztartásban" című rendezvénysorozat célja, hogy felhívja a figyelmet az fogyasztás csökkentésének szükségességére és növelje a megújuló energiák használatára vonatkozó ismereteket. Így például az öko-építészeti megoldásokról, a megújuló erőforrások alkalmazási lehetőségeiről, a megelőzést és víz takarékosságot szolgáló technikákról, a hulladékminimalizálásról adnak tanácsokat, bemutatják a környezet és emberi egészséget kímélő szereket, vegyi anyagokat, melyeket érdemes a jövőben a tisztítás, tisztálkodás, barkácsolás során a háztartásunkban alkalmaznunk. A gyerekek és felnőttek kiállítás és játékos foglalkozások keretein belül ismerhetik meg a kampány üzeneteit, minden órában – kérdőívet, totót kitöltött - gyerekek és felnőttek között ajándékokat sorsolunk ki.

A Környezeti Tanácsadó Irodák Hálózata a kampány során június elejétől az ország 9 nagyvárosában invitálja standjaihoz a lakosokat annak érdekében, hogy a tanácsadók segítségével felfedezhessék a környezettudatosabb életmódhoz szükséges megoldásokat, technológiákat és eljárásokat, melyeket kisebb-nagyobb erőfeszítéssel, de ők is alkalmazhatnak háztartásukban. 

Az E-misszió Egyesület környezeti tanácsadói június 7.-én, (csütörtökön), 11-17 óra között Nyíregyháza-Sóstófürdőn a Futurobi Interaktív Multimédiás Ökojátszóházban várják az érdeklődőket. Cím: Nyíregyháza-Sóstó, Berenát utca 7.

14 órakor egy sajtótájékoztató keretében, alkalom adódik arra is, hogy a nagyközönség megismerkedhessen egy óceánon hajózó elkötelezetten környezettudatos hazai vitorláscsapattal és azzal, hogy ők milyen módon törekednek saját expedíciójuk környezeti hatásait minimalizálni, hétköznapjaikat zöldíteni.

A rendezvény főszervezője: Környezeti Tanácsadó Irodák Hálózata

Az eseményekről részletesebben a projekt honlapján.