Beköszöntő
Hogyan főzzünk? Készíts a forró napokra frissítő italt!
A Tea
Utazzunk messzire gondolatban... honnan is kerül a teafű a forróvíz alá? A világ fontosabb teafűtermelő országai: India, Kína, Srí Lanka (Ceylon), Indonézia (Jáva, Szumátra). A tea lehet még: fekete, zöld és gyümölcs, továbbá gyógynövényből, jázminból vagy ízesített teafűből.
Bárbelyik tea elkészítésének első lépése a víz felforralása, mikroban, gáz- vagy villanytűzhelyen. Egy bögrényi tea elkészítesekor a filtert mindig csak a víz felforralása után helyezz a bögrébe. Nagyobb mennyiségű tea elkészítésekor végy egy teáskanát, helyezz bele 2 filtert, önsd rá a felforralt vizet, majd hagyd ázni 3-5 percig, de ne tovább.
Ízesítheted cukorral, mézzel, citromlével, de még egy ilyen különleges módon is elkészítheted: Tej-tea.
Hozzávalók: 1 l tej, 2 kávéskanál tealevél vagy 2 filter feketetea, cukor, citrom- vagy narancshéj.
Elkészítés módja: A tejet felforraljuk és amikor forr, beletesszük a teát. A tűzről levesszük, többször megkeverjük és 10 percnyi állás után leszűrjük. Ízlés szerint édesítve, jól behűtve fogyasztjuk. Ízesíthetjük egy kevés reszelt citrom- vagy narancshéjjal is.
Kellemes felfrissülést!
Kakaó
Az instant kakaó elkészítése igen egyszerű. Egy pohárba tölts ki hideg vagy meleg tejet, majd két három teáskanálnyi kakaóport szórj bele, majd keverd fel, s már kész is a kakaó ital.
Hagyományos kakaó csak melegen ajánlott! Először keverd el a cukorot a kakaóporral, majd öntsd hozzá a jól felmelegített tejet. (A tejet ugyanúgy, mint a teához szükséges vizet mikroban vagy tűzhelyen is felforralhatod.) És kész is a bögrényi desszert!
Kellemes fogyasztást!