Karamellás tea
Hozzávalók 1 személyre:
1 teáskanál teafű vagy 1 csomag filteres tea
2 dl víz
2-3 teáskanál cukor
10 evőkanál víz
ízlés szerint tej
tejszínhab és fahéj a díszítéshez
Elkészítés módja:
Készítsd el a teát, majd fedd le és hagyjd állni a főzetet. Ezalatt tedd a cukrot egy kis edénybe és a mokkáskanálnyi vizet hozzáadva (1-2 csepp) forrósítsd meg. Várd meg, míg a cukor világosbarna lesz, ekkor öntsd ki egy porceláncsészébe. Öntsd rá a teát- és ízlés szerint a tejet. Díszítsd tejszínhabbal, s a tetejét szórd meg fahéjjal.
A felszolgáláshoz töltsd meg a kristálypoharakat a jégőrleménnyel, adagonként tölts 1 dl-t a teakeverékből, aztán töltsd tele a poharakat szódavízzel. Tálald hidegen.
Jeges gyümölcstea
Hozzávalók:
4 csomag filteres tea vagy 4 teáskanál teafű
2,5 dl forró víz
12 db jégkocka, összetörve
1,5 liter ásványvíz
6 evőkanál méz
1,5 dkg friss, morzsolt mentalevél
2,5 dl narancslé
2 dl ananászlé
0,5 dl citromlé
Elkészítés módja:
Tedd a filteres teákat egy közepes tálba, és öntsd rá a forró vizet, majd 10 percig hagyd állni, csak ezután vedd ki a filtereket. Add hozzá a mézet és a mentaleveleket, és alaposan keverd el. Mialatt egy nagy tálban összekevered a gyümölcsleveket, a már elkészített teát fedd le és hagyd állni, majd 5-10 perc múltán szűrd le. A gyümölcsléhez add hozzá a teát, majd hűsd le.
Jövő héten újabb recepttel várlak titeket itt, a főzősuliban. Akkor apuding készítésévelismerkedünk meg együtt.