Főzősuli III. - az édességek királya, a puding
2002/06/25 08:00
4017 megtekintés
A cikk már legalább egy éve nem frissült, az akkor még aktuális információk lehet, hogy mára elavultak.
Sziasztok kis kukták! Hát, ismét neki kezdünk, mármint a főzésnek. Ahogy az én nagyapám mondta, nincs is jobb dolog egy jó evésnél. Persze, nem csak enni lehet jókat, hanem főzni is. Szóval, főzzünk valami igazán édeset, valami igazán egyszerűt, mondjuk egy jó kis pudingot.

Persze, nemcsak enni lehet jókat, hanem főzni is.

Tehát a puding. Finom, édes, a csokoládétól a tejszínhab ízűig mindenfajta megtalálható. Ha te is szeretnél valamit olyat készíteni, ami után a családod minden tagja megnyalja a tíz ujját, akkor csak egy dolog jöhet szóba, a puding.
Most pedig nézzük, mik a hozzávalók, és hogyan kell elkészíteni ezt az édességet.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 2 csomag pudingpor (Nem lesz könnyű a választás, mert számtalan ízű port lehet kapni a boltokban. A nagy kedvencek mégis a csokoládés, a vaníliás és a puncs ízű.)
  • 1 liter tej
  • 4-5 evőkanál cukor

Ha pedig a fentieket beszerezted a boltban, akkor következhet a főzőcskézés.

Elkészítés:

Tehát, végy elő egy jó mély lábost. Öntsd bele a két zacskó pudingport, és szép lassan enged fel a tejjel, miközben folyamatosan kevergeted. De tényleg kevergesd, mert különben csomós lesz. Ha már sikerült csomómentesre kikeverni a pudingalapot, akkor kérd meg anyukádat, hogy gyújtsa meg neked a gázt. Ha ebben még nincs gyakorlatod, akkor jobb ha ő csinálja, mert könnyen lehet baleset a vége.
A lábast helyezd a lángra, és folyamatosan kevergesd-kavargasd a benne lévő alapot. Egy percig se hagyd abba, mert gyakran megesik, hogy a mi kis desszertünk odakozmál, vagyis leég a lábos aljára. Akkor pedig sajnos, ehetetlen lesz a dolog. Miközben kevergeted, adj hozzá négy-öt kanál cukrot, hiszen csak ettől lesz édes és sűrű a puding. Mindaddig kell keverni, amíg nem kezd el sűrűsödni. Akkor készül el az édesség, amikor már a fakanál nehezen mozgatható benne. Ekkor nyugodtan zárd le a gáztűzhelyt, mert elkészült a nagy mű.
Keress négy kis tálat, és öntsd bele a kész pudingot. Majd tedd félre egy kicsit, hogy kihűljön. Egy negyedórás pihentetés után tedd be a hűtőrszekrénybe. Fél óra múlva pedig máris fogyaszthatod az általad készített finomságot.

Ha szeretnéd egy kicsit megbolondítani ezt a desszertet, attól függően, hogy milyen ízű pudingot választottál, megszórhatod mazsolával, gyümölccsel, kókuszreszelékkel, csokoládéval.

Jó étvágyat hozzá!

Legközelebb is várok minden főzni vágyót. Akkor egy igazi reggeli ételt fogunk elkészíteni.