Gorillakölyök az állatkertben
Horváth Anikó
2010/01/26 11:09
595 megtekintés
A cikk már legalább egy éve nem frissült, az akkor még aktuális információk lehet, hogy mára elavultak.
Tíz év után ismét gorilla született a Fővárosi Állat- és Növénykertben. A kölyök január 5-én látta meg a napvilágot, ezzel az év első újszülöttje lett az intézményben. Az állatkert legifjabb lakója már megtekinthető az Emberszabású Majmok Házában.

Eddig hermetikusan zárták el a külvilágtól, csak a gondozók és az állatorvosok léphettek be az emberszabásúak házába, hiszen fontos volt az anyaállat és a kicsi nyugalma, egészsége. Január 14. óta azonban már ti is láthatjátok az állatkert legifjabb lakóját, mivel mindketten jól vannak és a gorillaközösség is békésen viselkedik. Az anya a kilencéves N'Yaounda, aki 2008-ban érkezett a holland Arnhem állatkertjéből. Neki egyébként ez az első kölyke. A csapat vezérhímei (a 30 éves Golo és a 10 esztendős Ebobo) védik az anyát és kölykét a csapat többi, esetleg túlságosan érdeklődő tagjával szemben, így arra is számítani lehet, hogy többet tartózkodnak majd az üvegfal közelében, a közönség felől is biztosítva a terepet. A kicsi megpillantása nem könnyű, mivel N'Yaounda szinte folyamatosan magához öleli kölykét, aki az állatkerti munkatársak megfigyelései szerint valószínűleg fiú lehet.

A hirtelen fény zavarhatja az állatokat, így az állatkert arra kér benneteket, hogy fotózáskor ne használjatok villanófényt!