Gyertyatartók kórusban
2010/11/16 08:00
2351 megtekintés
A cikk már legalább egy éve nem frissült, az akkor még aktuális információk lehet, hogy mára elavultak.

Hamarosan itt a Karácsony, érdemes tehát elkezdeni a készülődést, nekilátni az ünnepi dekoráció és az ajándékok elkészítésének. A fagolyókból összeállítható gyertyatartó például nagyon kedves meglepetés lehet, és az elkészítése sem bonyolult. Még azok is biztos sikerre számíthatnak, akik nem érzik túl ügyesnek magukat. Hogy milyen figurát alkotsz, az csak a fantáziádon múlik.

Első pillantásra talán nem is gondolnád, mennyire egyszerű elkészíteni ezeket a kedves kis figurákat. Pedig csak néhány fagolyó és némi festék kell hozzájuk, s a legszebbekből még ajándék is válhat. A játékboltok fagolyó csomagjaiban vegyesen találsz kicsi, nagy, félgömb és hosszúkás formákat. Válogass közülük egymáshoz illőket és rakosgasd össze őket úgy, hogy figura formálódjon belőlük. Lehet belőlük kislány, hóember, pingvin vagy bármi más, amit a fantáziád belelát.

gyertyatartok4

Ragaszd egymáshoz az elemeket, majd alapozd le a figurát fehér akrilfestékkel. Az arcvonásokat ceruzával vázold, majd ha úgy érzed, jól sikerült, filctollal is húzd át a kontúrokat. Vékony ecsettel fesd meg a részleteket, majd száradás után ragaszd a testre a kezeket, a talpat és a többi kiegészítőt. A fejre tortagyertyához csomagolt tartót ragassz - amit bármelyik szupermarketben megvehetsz -, ebbe állítsd a gyertyát. A kóristalány kezébe pedig egy darabka papírra rajzolt kottát tehetsz.

Ha további könnyen megvalósítható ünnepi dekorációs- és ajándékötletekre is kíváncsi vagy, vásárold meg a Praktika magazin decemberi számát vagy látogass el a magazin honlapjára, ahol adventi programok között is válogathatsz.

A Praktika magazin decemberi száma meglepetést is rejt: egy mesebeli házikót formázó karton ajándékdobozt, amit percek alatt összehajtogathatsz. A mellette lévő kivágható motívumokból pedig szalvétagyűrűt, ajándékkísérő kártyát és ültetőkártyát készíthetsz.

gyertyatartok2