Harc a rák ellen
2012/04/11 08:00
3081 megtekintés
A cikk már legalább egy éve nem frissült, az akkor még aktuális információk lehet, hogy mára elavultak.

A rák korunk legpusztítóbb ellensége, melynek kialakulásáért a legtöbb esetben a rossz életmód okolható. Bár sokat számítanak az egyes betegségek kifejlődésénél a hajlandóságok, amiket akár örökletesen is átörökíthetünk, mégsem szabad hátradőlnünk annak tudatában, hogy sorsunk előre meg van írva. A helyes étkezéssel, életvitellel rengeteget tehetünk egészségünkért és mára azok az esetek sem számítanak csodának, ha valaki legyőzi a rákot.

Hosszú évekig tartotta magát az a tévhit, hogy a rák kialakulását követően az egyetlen gyógymód és megoldás a kemoterápia. Ráksejtek minden ember szervezetében vannak, amik azonban csak akkor mutathatók ki, ha már számuk több milliárdra gyarapszik, így az sem meglepő, hogy egy ember szervezetében élete során hatszor-tízszer is előbukkannak ráksejtek.

Helyes táplálkozás

Egy erős immunrendszer megbírkózik a ráksejtekkel és megakadályozza, azoknak elszaporodását és daganatokká fejlődését. Amikor egy embernél daganatot mutatnak ki, többnyire kiderül, hogy a táplálkozási szokásaival baj van, amit csak fokoznak a genetikau, környezeti és életmódbeli tényezők. Így az első legfontosabb lépés a megelőzésben és a már kialakult betegség folyamatának visszafordítására étrendünk megváltoztatása, amely mellett szükséges az egyes étrendkiegészítők használata is. Ezek együttes használata fogja megerősíteni annyira szervezetünket, hogy a harcba szálljon a betegséggel szemben.

A kemoterápia nem szól másról, mint a méreganyagok fokozatos beviteléről, amik ugyan megmérgezik a ráksejteket, de egyúttal bekerülnek létfontosságú szerveinkbe és elpusztítják az egészséges sejeteket is. Bár kezdeti szakaszban a kemoterápia és a besugárzás csökkentheti a daganat méretét, de hosszan tartó alkalmazása nem hatásos, ráadásul a szervezetünkben túl nagy mértékben felhalmozódott immunrendszerünk legyengül, vagy összeomlik.

A rák elleni legjobb megoldás a sejtek kiéheztetése oly módon, hogy megvonjuk tőlük az általuk legkedveltebb anyagokat, élelmiszereket, amik csak további növekesésükhöz vezetnének. A ráksejteket leginkább a cukrok táplálják, így a bevitel megszüntetésével a leglapvetőbb tápálékától fosztjuk meg azokat. A tej a nyálkaképződést a gyomorban és a belekben serkenti a nyálkaképződést, ami szintén a daganatok tápforrása.

Lugosíts

Lassan már az is köztudott tény, hogy a rákos sejtek a savas környezetet szeretik a legjobban, amit magas hústartalmú étrend alakít ki. A legjobb, ha a különféle húsok helyett halakat és néha csirkét fogyasztunk, ez utóbbi is csak kis mennyiségben ajánlott. Sajnos a húsok nagyüzemi előállítása miatt az állatokat antibiotikumokkal és növekedési hormonokkal etetik meg, ami leölésük után is a húsukban marad.

A beteg és az egészséges szervezet számára is a leginkább a friss zöldségek vannak a legjobb hatással, illetve a friss kiörlésű gabonák, magvak, csonthéjasok, amik mellé gazdagon érdemes fogyasztani a legkülönfélébb gyümölcsöket, így a szervezetet rövid időn belül lugosíthatjuk. Jótékony hatással vanna szervezetünkre ezen kívül a hüvelysek, mint például a bab és a friss zödséglevek is, amelyek gyorsan szívódnak fel testünkben az egészséges sejteket táplálva. A zöldségeket érdemes nyersen is fogyasztani, hisz a főtt zöldekben az jótékony enzimek már elpusztulnak.

A folyadékbevitelnél kerülni kell a kávét és a feketeteát, de a zöld tea erősíti immunrendszerünket. Vízfogysztásnál kerülni kell a csapvizet, mely sajnos rengeteg klórral és nehézfémmel van tele, ehelyett szűrt vizet fogyasszunk.

Táplálékkiegészítőként az E-vitamin a leghatékonyabb ami programozott sejthalált okoz. Ez a szervezetben is természetes módon létrejövő folymat, elpusztítja a sérült és nemkívánatos sejteket.

Persze a legfontosabb annak tudatában lenni, hogy a rák nem egyszerűen csak szervi betegség, hanem lelki is. A megfelelő életmód, életfelfogás és az egészséges táplálkozás együtt fognak a leghatékonyabban hatni, hiszen a stressz és a düh ugyancsak savas környezetet teremt. A napi rendszeres testmozgás mindzek mellett a leghatékonyabb kiegészítő, ami segít kialakítani a testnek az oxigéndús környezet és lelkünknek, szellemünknek is legjobb barátja lesz.