Hogyan szerezz barátokat egy új iskolában
2010/10/11 08:00
1126 megtekintés
A cikk már legalább egy éve nem frissült, az akkor még aktuális információk lehet, hogy mára elavultak.

Új iskolába, új osztályba kerültél, s nem találod a helyed? Barátokat szeretnél találni, de nem tudod mit tegyél? Összegyűjtöttünk néhány tippet, hogyan ismerkedj meg az új emberekkel és hogy hogyan alkalmazkodj az új környezethez.

1. Légy olyan magabiztos, amilyen csak tudsz, de kerüld a tolakodást vagy a fellengzést! Nincs semmi, ami   jobban vonzaná az embereket, mint ha valaki biztos ujiskola abban, hogy kicsoda és pozitív hozzáállása van az élethez.

2. Mosolyogj és nevess! Ha rád néznek, mosolyogj rájuk, és nevess, ha valami vicceset mondanak neked. Ez nagyszerű beszélgetés kezdeményező és barátságosnak, elérhetőnek tűnsz majd.

3. Hívj meg másokat, hogy csináljatok valamit! Sok esetben neked kell megtenned az első lépést, hogy barátokra lelj. Kérdezz meg néhány embert, hogy közéjük ülhetsz-e a menzán, vagy adj kölcsön egy füzetlapot, esetleg kérj meg valakit, hogy legyen a röplabda partnered testnevelés órán, te választasz. Ha már találtál néhány szimpatikus embert, kérd meg őket, hogy egyetek együtt vagy csináljatok közös programot suli után.

4. Csatlakozz néhány klubhoz vagy tevékenységhez! Egy új iskola nagyszerű lehetőséget kínál arra, hogy felfedezz néhány új érdeklődési kört. Próbálj ki új sportágakat az iskola sportcsapatában, vegyél fel új szakkört vagy csatlakozz a diákszövetséghez. Ha új, hasonló érdeklődésű emberekkel találkozol, könnyen szerezhetsz barátokat.

5. Legyen véleményed! Imádod a Fradit? Érdekel az esőerdők védelme? Állj ki mellette! Oszd meg a gondolataidat az osztályban és mondd el a saját nézőpontodat a beszélgetés során. Az emberek így hamarabb felfigyelnek rád és beszélgetni akarnak majd veled.

Tippek:

1. Ne legyél túl kemény magadhoz. Új barátságok kötése sok idő és energia, légy türelmes. Támaszkodj a családodra, a barátaidra a régi iskoládból, vagy a környékről, amíg be nem illeszkedsz az új iskoládban (és utána is, természetesen).

2. Legyél jó hallgatóság. Ha meg tudsz hallgatni másokat, az segíthet abban, hogy jobban kötődj emberekhez, megnyeri a bizalmukat, és segíthet abban, hogy jobb barát legyél. És azt is mutatja, hogy nem csak saját magaddal foglalkozol.

3. Figyelj oda mások erősségeire, gyengeségeire, és szükségleteire. Ne úgy szerezz barátokat, hogy a másik ember hibáit keresed. Ez nagy valószínűséggel később visszaüt majd. Sokkal jobban jársz, ha arra fókuszálsz, miben jók, és találd meg a módját, hogy segíts kiegyensúlyozni a gyengébb oldalaikat.

Ha további tippeket szeretnél olvasni, nézd meg a cikket teljes terjedelmében a Kamaszpanasz honlapján!