Indul a U4energy verseny
Bodnár Gabriella
2010/09/02 09:45
2977 megtekintés
A cikk már legalább egy éve nem frissült, az akkor még aktuális információk lehet, hogy mára elavultak.
A U4energy első versenye hivatalosan 2010 szeptemberében indul, melyre európai iskolák saját energiatakarékossági ötleteikkel, terveikkel nevezhetnek, egy fenntarthatóbb jövő elérésének reményében. A verseny célja, hogy felhívja a figyelmet az energia hatékonyabb felhasználásának módjaira. Tanárok és diákok egy vagy több kategóriában is indulhatnak a részvételi feltételeknek megfelelően.

Európa minden országából csatlakozhatnak tanárok és diákok a U4energy projekthez, mely egy új, izgalmas, összeurópai verseny általános és középiskolás diákok számára. A cél, hogy innovatív ötletekkel ösztönözzék a diákokat az energiatakarékosságra, illetve, hogy elgondolkodjanak a felelősségteljes energiahasználatról. A U4energy verseny egyedülálló tanítási lehetőség a pedagógusok számára, a diákoknak pedig szórakozás.

Günther Oettingeri energiaügyekért felelős európai biztos szeptember 16-án, Brüsszelben hivatalos keretek közt indítja majd el a versenyt. A biztos így nyilatkozott a U4energy programról: "Izgalmas ez a verseny. Bátorítanám az iskolákat a részvételre, hogy csatlakozzanak ehhez az európai kezdeményezéshez, hogy megmutathassuk, hatékonyan is tudunk bánni az energiával. Úgy gondolom, a tanároknak és diákoknak jelentős szerepük van a fenntartható energiával kapcsolatos céljaink teljesítésében. Alig várom, hogy az iskolák bebizonyíthassák, hogy az energiatakarékosság nem csupán lehetséges, de foglalkoznunk is kell vele a környezetvédelem kapcsán. Rendkívül fontos ez nemcsak a mi számunkra, de az utánunk jövő generációk számára is."

A versenyre nevezni 2010 szeptemberétől, a hivatalos megnyitót követően lehet. A U4Energy a legjobb tanári és diák gyakorlatokat szeretné jutalmazni és Európa szerte terjeszteni a sikertörténetüket. Az iskolák a következő kategóriákban nevezhetnek:

  • Leghatékonyabb energiahatékonysági intézkedések
  • Legjobb pedagógiai tevékenységek, melyek az energia felhasználásának oktatására hívják fel a figyelmet
  • Legjobb figyelemfelkeltő kampány az energia megóvása terén

A pályázatokat 2011 májusáig lehet majd leadni.

Jelentkezzen a U4energy honlapon és álljon készen az energiatakarékosságra!

(Forrás: www.u4energy.eu)