Itt van a nyár, itt van újra…
2002/06/20 08:00
1454 megtekintés
A cikk már legalább egy éve nem frissült, az akkor még aktuális információk lehet, hogy mára elavultak.
Szóval megint itt van. Eljött újra a nyári szabadság ideje, nincs suli, nincs tanulás, nem kell végül is korán kelni, nem (annyira…) szólnak bele a szülők, hogy mit csinálunk, és miért nem a házit írjuk, vagy miért nem éppen a holnapi kémia témazáróra készülünk… Még sorolhatnánk az előnyöket, de ezzel talán mindenki tisztában van, ugye.

Eljött újra a nyári szabadság ideje, nincs suli, nincs tanulás, nem kell végül is korán kelni, nem (annyira...) szólnak bele a szülők, hogy mit csinálunk, és miért nem a házit írjuk, vagy miért nem éppen a holnapi kémia témazáróra készülünk... Még sorolhatnánk az előnyöket, de ezzel talán mindenki tisztában van, ugye. Kérdés, hogy mivel lehet eltölteni az időt mostanság? Hallottam ilyen jobbnál jobb ötleteket, mint például lehet könyvtárba menni, vagy esetleg otthon nézni a fantasztikus szappanopera folyamok ismétléseit, de azt hiszem, ennél ki lehet ötleni néhány jobb dolgot is. Esetleg. Ha egy kicsit megerőltetjük magunkat... Mi ezeken az oldalakon megpróbálunk segíteni majd nektek, egy-egy ötlettel, programajánlóval. Reméljük sikerül...

Lássuk csak. Kezdetnek induljunk ki abból, hogy kánikulában gazdag nyár elé nézünk, ezt úgy érzem nem nagy felelősség kijelenteni... Igazából én már most sem bírom ezt a meleget, valahogy nehéz elviselni, hogy reggel nyolckor, mikor kilépek a ház ajtaján, mellbe vág a 25 Celsius, de sebaj, most ennek van szezonja, meg kell ezzel birkózni, az Északi sarkra nem fogok innen elmenni, az is biztos. De erről ennyit, ez az én egyéni szociális problémám, gondolom, nem érdekel senkit.

Mindegy. A lényeg, hogy a nyár kezd egyre elviselhetetlenebbé válni itt a városban, és gyaníthatólag ez csak rosszabb lesz, szóval a legjobb meglépni innen, és elmenni valahová vidékre, valahová tó- vagy folyópartra. Tehát az első feladat: számba venni a rokonokat, haverokat, ki lakik valami ehhez hasonló helyen. Részemről a nagymamákat javasolnám, nagyon jó kaja, semmi probléma, biztos van egy csomó csinoska fiú és lány is arra, meg minden ilyesmi. Egy-két hetet simán el lehet tölteni így, csak a nyugalom, meg a pihenés, egy kis napozás, foci a homokban, este buli. Nagyon jó.

Aztán lehet túrázni is, ehhez sem kell sok, reggel bepakolni a hátizsákot, valami folyadék, jó pár szendvics, majd irány a buszmegálló, fel az első buszra, majd le, és már gyalogolhattok is valamelyik túraútvonalon. Ezekből van sok, mindenfelé, zöld, kék, piros, kicsit megvariálva még különböző keresztekkel, vonalakkal és négyzetekkel, de ez már kifejezetten csak azért van, hogy könnyebben el lehessen tévedni. (Ezt csak azért mondom, mert nekem legutóbb sikerült, így a tervezett 10 km-es túrából lett 35, de élveztük egyébként...)

Mi van még? Lehet még nyaralni menni a szülőkkel, külföldre is esetleg, jó kis társasutazás, de ez nem az igazi, tegyük hozzá.

Persze vannak, akik nem tudják itt hagyni a várost, ők próbálkozhatnak ott. Valaki biztos kapható egy kis focira, vagy kosárra, vagy bármire, végül is nyár van, nagy a szabadság. Léteznek szabadidőközpontok, az ilyen helyeken pedig mindig lehet valami jó dolgot csinálni. Gondolkodjatok, szervezzetek, menjetek mindenfelé, csak ne üljetek otthon! És időnként azért vessetek néhány pillantást ide hozzánk, hátha tudunk nektek ajánlani valami érdekeset.

És még egyszer: Jó nyarat mindenkinek!