Lazy Boy diadala
2004/11/24 08:00
485 megtekintés
A cikk már legalább egy éve nem frissült, az akkor még aktuális információk lehet, hogy mára elavultak.
A Motocross versenyző szemtelenül fiatal kora ellenére máris olyat produkált, mit itthon még senkinek, a legrutinosabb vén rókának sem: a Belgiumban rendezett VB futamon megszerezni, a két VB pontot érő 14. helyezést. A fiatalembert ifj. Németh Kornélnak hívják.

Beceneve pedig egy ugrás nevéből adódik, mit 2000-ben akasztottak rá Prágában, ahol egy igazi freestyle show-n sikerült részt vennie, és elbűvölnie a közönséget magas színvonalú ugrásaival. Ekkor kapta a Lazy Boy becenevet, amely az egyik ugrás neve is egyben.

De nézzük az elejéről!
Az 1983. március 3-án Kaposváron született fiú alig töltötte be harmadik életévét, mikor megkapta első motorját, ami alaposan meghatározta életét.
Még tízéves sem volt, mikor 1991-ben versenyezni kezdett a nyolcvan köbcentis kategóriában, egy hatvan köbcentis Kawasaki motorral.
A sikeres eredmények a következő évtől kezdték elözönleni, mikor az év végi elszámolásnál a hetedik helyen zárt. 1993-ban már bajnoki címet szerzett magának a nyolcvan köbcentis kategóriában, amit 1994-ben meg is tudott ismételni.

1995-ben már szeretett volna egy százhuszonötös motorral rajthoz állni, de a szövetség túl fiatalnak tartotta még ehhez. Így az 1995-ös és 1996-os évek eredmények nélkül teltek el. 1997-ben azonban bizonyította veleszületett tehetségét, mivel a másodosztály százhuszonötös kategóriájában sikerült újra bajnoki címhez jutnia, majd az azt követő két évben a Magyar Motocross Bajnokságon rajtolt, és a bajnoki címet már nem lehetett tőle elvenni.
A hazai sikerek után 1999-ben a nemzetközi motocross pályákon is tett kisebb kirándulásokat. Még ugyanabban az évben sikerült megszereznie az Európa kupa C osztályának összetett harmadik helyét is. 2000-ben új szponzort kapott a Németországi Kosak motor cég személyében, mely meghozta számára az igazi versenyeket, és az igazi komoly eredményeket is.
Sikerült a Német bajnokság (Európában a legerősebb) 14. helyét, az ISPO Sommer Games második helyét, és az Európa bajnokság harmadik helyét is megszereznie. Mindeközben elkezdte érdekelni a motocross fenegyerekei által nagyon magas színvonalúvá tett, MX freestyle. Nem sokat késlekedett, édesapjával ugratót építettek, majd lázas gyakorlás kezdődött a balatonszemesi edzőpályán. A sok munka eredménye nem is maradt el, hiszen Kornél szépen sorban bemutatta az összes trükköt, amit a profiktól látott. Igaz, ő ezt a motocrossversenyek forgatagában tette és nem a külön erre szervezett rendezvényeken. 2000 végén azonban lehetősége nyílt Prágában egy igazi freestyle show-n részt vennie, ahol elbűvölte a közönséget magas színvonalú ugrásaival. Ekkor kapta a Lazy Boy becenevet, amely az egyik ugrás neve is egyben.

2001-ben a KTM gyár csapata szerződtette a fiút, és indították a Motocross Világbajnokság futamain, ahol mind rátermettségét, mind elszántságát bizonyította azzal, hogy a Belgiumban rendezett VB futamon megszerezte a két VB pontot érő 14. helyezést.
Ezzel máris történelmet írt a Magyar Motocross nagykönyvébe, hiszen ez eddig még senkinek sem sikerült kis hazánkból. Kornél a VB szereplés mellett, egyre több freestyle-bemutatót és versenymeghívást tudhat magáénak, ami az egyre növekvő nemzetközi népszerűségét is bizonyítja...