Narancsbőr
2001/08/01 08:00
5300 megtekintés
A cikk már legalább egy éve nem frissült, az akkor még aktuális információk lehet, hogy mára elavultak.
Bőrünk kisbaba kortól folyamatosan veszít szépségéből. A lányok egyik leggonoszabb ellensége már tinikorban is támadhat. Mi is a narancsbőr?

A narancsbőr, más néven cellulitisz a bőr alatt lerakódó zsír. A felhalmozódott zsír gátolja a bőralatti szövetek vér és oxigén ellátását, ezért szaporodik a salakanyagok mennyisége. A hurkás combok és gödröcskés popsi sajnos csak a kisbabáknak áll jól. Csípj bele popsid vagy a combod bőrébe, ha a bőröd narancshéj-szerűen meggyűrődik, az már narancs-bőr.

Harcolj ellene!

  1. Kezdj el rendszeresen sportolni!
  2. Járj kozmetikushoz, és kérdezz utána, milyen anti-cellulitisz krémeket forgalmaznak
  3. Masszírozd rendszeresen a bőrödet!

A 6 legjobb gyakorlat cellulitisz ellen

  1. Fenékemelő pattogás: az óramutató járásával megegyezően ugrálj négyzetalakban, két percig. Fél perc pihenő után ismételd meg a gyakorlatot a másik irányba is!
  2. Fenék feszesítő: állj kis terpeszbe és nyújtsd magad elé a karodat. Guggolj le, majd lassan állj fel. 10 ismétlés után fél perc pihenő. Legalább 3 sorozatot csinálj!
  3. Combizmosító: felhúzott térddel feküdj hanyatt, emeld fel a jobb lábadat és vess keresztbe egy ugrálókötelet, vagy törölközőt a talpadon. Húzd magad felé a nyújtott lábadat úgy, hogy folyamatosan ellenálllást fejts ki a kezed ellenében. 20 gyakorlat után lábcsere!
  4. Mély kitörés: csinálj mély, srég kitöréseket. Számolj 10-ig, majd lökd vissza magad a kiinduló helyzetbe. 10 gyakorlat után lábcsere!
  5. Lovaglóizom erősítő: Feküdj a bal oldaladra, majd emeld át hajlított bal lábadat a nyújtott jobb lábadon. Tartsd 10 másodpercig, majd egyenesítsd ki. 10 gyakorlat után válts oldalt!
  6. Oldalsó kitörés: kis hajlított terpeszből törj ki oldalra olyan mélyen, ahogyan tudsz! Maradj így 10 másodpercig majd lökd vissza magad kiinduló helyzetbe. 10 gyakorlat után válts lábat!