Életmód

Hulladékról gyerekeknek

Hulladékról gyerekeknek

Diákokhoz, és rajtuk keresztül a felnőttekhez is szól a HOSZ új kiadványa.

2 éve
Új erdei vasút

Új erdei vasút

Márianosztra - nagyirtás erdei vasút

Magyarország vadregényes hegyvidéki erdei vasútját építette újjá a Börzsönyben az Ipoly Erdő Zrt. A korábbi két szakaszt összekötő Márianosztra és Nagyirtáspuszta közötti pálya kiépítésével teljes kisvasúti vonalon, a 3 szakaszon összehangolt menetrenddel jár a kisvasút immár Szobtól Nagybörzsönyig. Ha teljes hosszában végig szeretne utazni a 21 km-es vonalon, érdemes számításba venni, hogy jelenleg kétszer át kell szállni, és 3 menetjegyet kell megváltani.

2 éve
Pokémonokról szülőknek

Pokémonokról szülőknek

Óriási népszerűségre tett szert a legújabb kiterjesztett valóság játék, a Pokémon Go. Jó, ha a gyermek játszik vele? Összegyűjtöttük, mit érdemes szülőként tudni erről az újszerű játékról.

2 éve
A kategória cikkei
Beilleszkedési nehézségek az iskolákban

Beilleszkedési nehézségek az iskolákban

Költözik a család. Vagy csak váltásra van szükség. Így vagy úgy, de a gyerek új iskolába kerül, a szülőknek pedig gyakran kell szembesülnie azzal, hogy gyermekének sokkal nehezebben megy a beilleszkedés, mint azt a környezete – szülők, tanárok, osztálytársak – elvárják.
4 éve
10 kép - a stroke világnapja

10 kép - a stroke világnapja

Évi 20 ezer honfitársunkat veszítjük el, pedig megelőzhető lenne. A korai felismerés szintén kulcsfontosságú.
4 éve
Egészséges életmód laikus szemmel

Egészséges életmód laikus szemmel

Az egészség megtartása az alapvető biológiai adottságokon kívül főleg a hozzáálláson és az egészség megőrzésére tett erőfeszítéseken múlik. A különböző, e témában készült kutatások résztvevőinek válasza alapján, az egészséget leginkább fenyegető tényezők a túlfeszített és stresszes életmód, a mozgáshiány, valamint a helytelen táplálkozás. De vajon, aki a vidéken élő szüleitől, otthonról hozza a csirkét, az bio élelmiszert fogyaszt, és már tett valamit az egészsége érdekében?
4 éve
Európai Újraélesztési Nap

Európai Újraélesztési Nap

Tanuld meg te is az újraélesztést, életeket menthetsz! Itt az Európai Újraélesztési Nap, minden év október 16-án!
4 éve
A migrén

A migrén

A lakosság 10%-át érintő, nehezen kezelhető, mindennapokat jelentősen megnehezítő betegség.
4 éve
Higanyos lázmérő

Higanyos lázmérő

Öt éve, 2009 áprilisától tilos a higanyos lázmérők forgalmazása Magyarországon. A meglévő példányokat szabad használni, de újat már nem vehetünk. Valóban ennyire veszélyes a higany? Miért használnak a laboratóriumokban továbbra is higanyszálas hőmérőt?
4 éve
A fiatalok pénzügyi tájékozottsága

A fiatalok pénzügyi tájékozottsága

Minél inkább jobb tanuló, pénzügyileg a szülei által megfelelően, körültekintően szocializált és tájékozott a pénz világával kapcsolatban egy fiatal, annál inkább tisztában van az alapvető pénzügyi fogalmaknak a jelentésével, és annál inkább egy pénzügyileg is tudatos felnőtt válhat belőle.
4 éve
Fiatalok nyaralási szokásai

Fiatalok nyaralási szokásai

A magyar háztartások 57%-a nem tervezett 2013 nyarára utazást, nyaralást. Egy-egy utazással kapcsolatos családi döntés komoly anyagi megterhelést jelent, és a fiatalokat is érinti, hiszen, ha a család nem megy, nem megy a gyerek sem. Azok a háztartások, ahol 16-19 éves fiatalok is élnek, közel 68 százalékuk évente egyszer sem engedhetik meg maguknak az olyan nyaralást, amiért fizetni kell. 2012-ben csak a fiatalok 37 százaléka volt valahol üdülni. Pedig kikapcsolódásra, élmények és kapcsolatok gyűjtésére ugyanakkor szüksége lenne a fiataloknak is.
4 éve
Megelőzhető infarktus?

Megelőzhető infarktus?

Akár közvetlenül a kialakulása előtt is megelőzhető lesz az infarktus.
4 éve
Sulikezdés – több Facebook?

Sulikezdés – több Facebook?

Kezdődik az új tanév, a nyaralásból visszatérő diákok megtöltik az iskolapadokat, és ezzel együtt nő a forgalom a Facebookon is. A lelkesen chatelő felhasználók a közösségi oldalon hirdetések ezreivel találkoznak.
4 éve
3456789 / 130