Életmód

Hulladékról gyerekeknek

Hulladékról gyerekeknek

Diákokhoz, és rajtuk keresztül a felnőttekhez is szól a HOSZ új kiadványa.

7 éve
Új erdei vasút

Új erdei vasút

Márianosztra - nagyirtás erdei vasút

Magyarország vadregényes hegyvidéki erdei vasútját építette újjá a Börzsönyben az Ipoly Erdő Zrt. A korábbi két szakaszt összekötő Márianosztra és Nagyirtáspuszta közötti pálya kiépítésével teljes kisvasúti vonalon, a 3 szakaszon összehangolt menetrenddel jár a kisvasút immár Szobtól Nagybörzsönyig. Ha teljes hosszában végig szeretne utazni a 21 km-es vonalon, érdemes számításba venni, hogy jelenleg kétszer át kell szállni, és 3 menetjegyet kell megváltani.

7 éve
Minek a világnapja április 7-e?

Minek a világnapja április 7-e?

1948. április 7-én kezdte meg működését az Egészségügyi Világszervezet (World Health Organization rövidítve WHO), így ez a nap az egészség világnapja. A WHO elsődleges céljai között szerepel az általános egészségügyi lefedettség biztosítása, ezért a 2019-es kampány ezt helyezi a középpontba.

4 éve
A kategória cikkei
Húsba vágó kérdés!

Húsba vágó kérdés!

Sokak teszik fel maguknak azt a kérdést, erkölcsös életet élnek-e akkor, ha olyan állatok húsát fogyasztják, akik éreznek fájdalmat, akik képesek szenvedni. Feltétlenül vegetáriánusnak kell lenni-e ahhoz, hogy tisztességes életet élhessünk, vagy létezik kompromisszumos megoldás is? Korábbi írásunkat (Ha vegetáriánus lennék...) provokatív kérdésekkel zártuk, lássuk most a válaszokat, hátha alapdilemmánk megoldásában is segítenek!
8 éve
Őszi gombák

Őszi gombák

Az őszi erdőben kirándulva, mindamellett, hogy gyönyörködhetünk a természet, évente ismétlődő mégis mindig más színpompájában, akár gombákat is gyűjthetünk. A gombák világa rendkívül gazdag. A természetben fontos szerepük van, a baktériumok mellett, a lebontó folyamatok jelentős szereplői.
8 éve
Öko tisztítószereket!

Öko tisztítószereket!

Egyik legalapvetőbb igényünk  saját magunk és környezetünk tisztasága.  Magától értetődő, hogy naponta fürdünk, fogat, hajat és kezet mosunk, ahányszor csak szükséges. De mi a helyzet a körülöttünk lévő tér rendben tartásával?
8 éve
Itt a Movember!

Itt a Movember!

Néhány éve a bajusz az online és offline világot is egyaránt elárasztotta: viseletként férfiaknak, díszítőelemként nőknek. Se szeri, se száma nem volt a közösségi oldalakon megjelenő vicces szelfiknek, divatos kiegészítőknek. Nagyjából olyan divatot teremtett, mint idén nyáron a jól ismert jegesvödrös kihívás. Ám míg a jeges fürdőt szinte el is feledtük, a bajusz nem lett okafogyott. Vajon miért?
8 éve
Beilleszkedési nehézségek az iskolákban

Beilleszkedési nehézségek az iskolákban

Költözik a család. Vagy csak váltásra van szükség. Így vagy úgy, de a gyerek új iskolába kerül, a szülőknek pedig gyakran kell szembesülnie azzal, hogy gyermekének sokkal nehezebben megy a beilleszkedés, mint azt a környezete – szülők, tanárok, osztálytársak – elvárják.
8 éve
10 kép - a stroke világnapja

10 kép - a stroke világnapja

Évi 20 ezer honfitársunkat veszítjük el, pedig megelőzhető lenne. A korai felismerés szintén kulcsfontosságú.
8 éve
Egészséges életmód laikus szemmel

Egészséges életmód laikus szemmel

Az egészség megtartása az alapvető biológiai adottságokon kívül főleg a hozzáálláson és az egészség megőrzésére tett erőfeszítéseken múlik. A különböző, e témában készült kutatások résztvevőinek válasza alapján, az egészséget leginkább fenyegető tényezők a túlfeszített és stresszes életmód, a mozgáshiány, valamint a helytelen táplálkozás. De vajon, aki a vidéken élő szüleitől, otthonról hozza a csirkét, az bio élelmiszert fogyaszt, és már tett valamit az egészsége érdekében?
8 éve
Európai Újraélesztési Nap

Európai Újraélesztési Nap

Tanuld meg te is az újraélesztést, életeket menthetsz! Itt az Európai Újraélesztési Nap, minden év október 16-án!
8 éve
A migrén

A migrén

A lakosság 10%-át érintő, nehezen kezelhető, mindennapokat jelentősen megnehezítő betegség.
8 éve
Higanyos lázmérő

Higanyos lázmérő

Öt éve, 2009 áprilisától tilos a higanyos lázmérők forgalmazása Magyarországon. A meglévő példányokat szabad használni, de újat már nem vehetünk. Valóban ennyire veszélyes a higany? Miért használnak a laboratóriumokban továbbra is higanyszálas hőmérőt?
8 éve
3456789 / 130