Életmód

Hulladékról gyerekeknek

Hulladékról gyerekeknek

Diákokhoz, és rajtuk keresztül a felnőttekhez is szól a HOSZ új kiadványa.

3 éve
Új erdei vasút

Új erdei vasút

Márianosztra - nagyirtás erdei vasút

Magyarország vadregényes hegyvidéki erdei vasútját építette újjá a Börzsönyben az Ipoly Erdő Zrt. A korábbi két szakaszt összekötő Márianosztra és Nagyirtáspuszta közötti pálya kiépítésével teljes kisvasúti vonalon, a 3 szakaszon összehangolt menetrenddel jár a kisvasút immár Szobtól Nagybörzsönyig. Ha teljes hosszában végig szeretne utazni a 21 km-es vonalon, érdemes számításba venni, hogy jelenleg kétszer át kell szállni, és 3 menetjegyet kell megváltani.

3 éve
Minek a világnapja április 7-e?

Minek a világnapja április 7-e?

1948. április 7-én kezdte meg működését az Egészségügyi Világszervezet (World Health Organization rövidítve WHO), így ez a nap az egészség világnapja. A WHO elsődleges céljai között szerepel az általános egészségügyi lefedettség biztosítása, ezért a 2019-es kampány ezt helyezi a középpontba.

1 éve
A kategória cikkei
Öko tisztítószereket!

Öko tisztítószereket!

Egyik legalapvetőbb igényünk  saját magunk és környezetünk tisztasága.  Magától értetődő, hogy naponta fürdünk, fogat, hajat és kezet mosunk, ahányszor csak szükséges. De mi a helyzet a körülöttünk lévő tér rendben tartásával?
5 éve
Itt a Movember!

Itt a Movember!

Néhány éve a bajusz az online és offline világot is egyaránt elárasztotta: viseletként férfiaknak, díszítőelemként nőknek. Se szeri, se száma nem volt a közösségi oldalakon megjelenő vicces szelfiknek, divatos kiegészítőknek. Nagyjából olyan divatot teremtett, mint idén nyáron a jól ismert jegesvödrös kihívás. Ám míg a jeges fürdőt szinte el is feledtük, a bajusz nem lett okafogyott. Vajon miért?
5 éve
Beilleszkedési nehézségek az iskolákban

Beilleszkedési nehézségek az iskolákban

Költözik a család. Vagy csak váltásra van szükség. Így vagy úgy, de a gyerek új iskolába kerül, a szülőknek pedig gyakran kell szembesülnie azzal, hogy gyermekének sokkal nehezebben megy a beilleszkedés, mint azt a környezete – szülők, tanárok, osztálytársak – elvárják.
5 éve
10 kép - a stroke világnapja

10 kép - a stroke világnapja

Évi 20 ezer honfitársunkat veszítjük el, pedig megelőzhető lenne. A korai felismerés szintén kulcsfontosságú.
5 éve
Egészséges életmód laikus szemmel

Egészséges életmód laikus szemmel

Az egészség megtartása az alapvető biológiai adottságokon kívül főleg a hozzáálláson és az egészség megőrzésére tett erőfeszítéseken múlik. A különböző, e témában készült kutatások résztvevőinek válasza alapján, az egészséget leginkább fenyegető tényezők a túlfeszített és stresszes életmód, a mozgáshiány, valamint a helytelen táplálkozás. De vajon, aki a vidéken élő szüleitől, otthonról hozza a csirkét, az bio élelmiszert fogyaszt, és már tett valamit az egészsége érdekében?
5 éve
Európai Újraélesztési Nap

Európai Újraélesztési Nap

Tanuld meg te is az újraélesztést, életeket menthetsz! Itt az Európai Újraélesztési Nap, minden év október 16-án!
5 éve
A migrén

A migrén

A lakosság 10%-át érintő, nehezen kezelhető, mindennapokat jelentősen megnehezítő betegség.
5 éve
Higanyos lázmérő

Higanyos lázmérő

Öt éve, 2009 áprilisától tilos a higanyos lázmérők forgalmazása Magyarországon. A meglévő példányokat szabad használni, de újat már nem vehetünk. Valóban ennyire veszélyes a higany? Miért használnak a laboratóriumokban továbbra is higanyszálas hőmérőt?
5 éve
A fiatalok pénzügyi tájékozottsága

A fiatalok pénzügyi tájékozottsága

Minél inkább jobb tanuló, pénzügyileg a szülei által megfelelően, körültekintően szocializált és tájékozott a pénz világával kapcsolatban egy fiatal, annál inkább tisztában van az alapvető pénzügyi fogalmaknak a jelentésével, és annál inkább egy pénzügyileg is tudatos felnőtt válhat belőle.
5 éve
Fiatalok nyaralási szokásai

Fiatalok nyaralási szokásai

A magyar háztartások 57%-a nem tervezett 2013 nyarára utazást, nyaralást. Egy-egy utazással kapcsolatos családi döntés komoly anyagi megterhelést jelent, és a fiatalokat is érinti, hiszen, ha a család nem megy, nem megy a gyerek sem. Azok a háztartások, ahol 16-19 éves fiatalok is élnek, közel 68 százalékuk évente egyszer sem engedhetik meg maguknak az olyan nyaralást, amiért fizetni kell. 2012-ben csak a fiatalok 37 százaléka volt valahol üdülni. Pedig kikapcsolódásra, élmények és kapcsolatok gyűjtésére ugyanakkor szüksége lenne a fiataloknak is.
5 éve
3456789 / 130