Életmód

Hulladékról gyerekeknek

Hulladékról gyerekeknek

Diákokhoz, és rajtuk keresztül a felnőttekhez is szól a HOSZ új kiadványa.

7 éve
Új erdei vasút

Új erdei vasút

Márianosztra - nagyirtás erdei vasút

Magyarország vadregényes hegyvidéki erdei vasútját építette újjá a Börzsönyben az Ipoly Erdő Zrt. A korábbi két szakaszt összekötő Márianosztra és Nagyirtáspuszta közötti pálya kiépítésével teljes kisvasúti vonalon, a 3 szakaszon összehangolt menetrenddel jár a kisvasút immár Szobtól Nagybörzsönyig. Ha teljes hosszában végig szeretne utazni a 21 km-es vonalon, érdemes számításba venni, hogy jelenleg kétszer át kell szállni, és 3 menetjegyet kell megváltani.

7 éve
Minek a világnapja április 7-e?

Minek a világnapja április 7-e?

1948. április 7-én kezdte meg működését az Egészségügyi Világszervezet (World Health Organization rövidítve WHO), így ez a nap az egészség világnapja. A WHO elsődleges céljai között szerepel az általános egészségügyi lefedettség biztosítása, ezért a 2019-es kampány ezt helyezi a középpontba.

4 éve
A kategória cikkei
A fiatalok pénzügyi tájékozottsága

A fiatalok pénzügyi tájékozottsága

Minél inkább jobb tanuló, pénzügyileg a szülei által megfelelően, körültekintően szocializált és tájékozott a pénz világával kapcsolatban egy fiatal, annál inkább tisztában van az alapvető pénzügyi fogalmaknak a jelentésével, és annál inkább egy pénzügyileg is tudatos felnőtt válhat belőle.
8 éve
Fiatalok nyaralási szokásai

Fiatalok nyaralási szokásai

A magyar háztartások 57%-a nem tervezett 2013 nyarára utazást, nyaralást. Egy-egy utazással kapcsolatos családi döntés komoly anyagi megterhelést jelent, és a fiatalokat is érinti, hiszen, ha a család nem megy, nem megy a gyerek sem. Azok a háztartások, ahol 16-19 éves fiatalok is élnek, közel 68 százalékuk évente egyszer sem engedhetik meg maguknak az olyan nyaralást, amiért fizetni kell. 2012-ben csak a fiatalok 37 százaléka volt valahol üdülni. Pedig kikapcsolódásra, élmények és kapcsolatok gyűjtésére ugyanakkor szüksége lenne a fiataloknak is.
8 éve
Megelőzhető infarktus?

Megelőzhető infarktus?

Akár közvetlenül a kialakulása előtt is megelőzhető lesz az infarktus.
8 éve
Sulikezdés – több Facebook?

Sulikezdés – több Facebook?

Kezdődik az új tanév, a nyaralásból visszatérő diákok megtöltik az iskolapadokat, és ezzel együtt nő a forgalom a Facebookon is. A lelkesen chatelő felhasználók a közösségi oldalon hirdetések ezreivel találkoznak.
8 éve
Válogass, hogy élhess!

Válogass, hogy élhess!

Ma már itthon sem meglepő, hogy nagy színes kukákkal találkozunk az utcán. Szerencsére egyre többen ismerik föl az ügy jelentőségét, és csatlakoznak a szelektív hulladékgyűjtők népes táborához. Mire is jó ez?
8 éve
Éljenek a baktériumaink!

Éljenek a baktériumaink!

Szervezetünkben több száz baktériumfaj él, melyek nélkül elképzelhetetlen lenne az élet.
8 éve
Fogynak a türelemrózsáink

Fogynak a türelemrózsáink

Ha nincs időnk – versenyt futunk az idővel. Ha van időnk – kihívjuk az időt egy versenyre.
8 éve
Veszélyes fémek

Veszélyes fémek

Környezetünkben számos egészségre ártalmas fém található. Ismerkedjünk meg ezekkel!
8 éve
Gyógyhatású növény

Gyógyhatású növény

Az aloe vera kivonatait széles körben használja a gyógyszer- és a kozmetikai ipar.
9 éve
Miért fontos a zöld életmód?

Miért fontos a zöld életmód?

Mostanában szinte nem múlik el nap úgy, hogy ne lássunk legalább egy hirdetést vagy reklámot, ami a környezetbarát életmód előnyeire, hasznosságára hívja föl a figyelmünket. Fontos azonban ténylegesen átlátnunk, miért fontos az, hogy ne a berögzült megoldások mellett döntsünk, hanem törekedjünk a természetességre. Ezzel nem csupán a lelkiismeretünket nyugtatjuk meg, hogy ma is tettünk valamit a környezetünk védelmében, hanem a saját szervezetünk egészségének megtartását is elősegítjük.
9 éve
45678910 / 130