Rajzpályázattal a tudatos vízfogyasztásért
2016/12/08 09:43
4885 megtekintés
A cikk már legalább egy éve nem frissült, az akkor még aktuális információk lehet, hogy mára elavultak.

„Tudatos vízfogyasztás és a víz védelme” elnevezéssel, közös rajzpályázatot hirdet a Magyar Vöröskereszt és a BWT vízszűrő kancsók magyarországi forgalmazója. A Cseppke Ovi Program és a pályázat célja felhívni a figyelmet a tudatos és rendszeres vízfogyasztásra, és a vizeink védelmére.

A szervezők mindazon óvodák jelentkezését várják, akik kedvet és tehetséget éreznek ahhoz, hogy egy rajzon megmutassák, számukra miért fontos a rendszeres vízfogyasztás. A pályázóknak Nádasi-Ozsvár Andrea: Gréta és a Víztündérek című meséjét kell rajzos formában megeleveníteniük. A Cseppke Ovi Program keretében a gyerekek alkotásait 2017. február 15-ig várják a palyazat@cseppkeovi.hu e-mail címre.

A pontos pályázati kiírás és a mese írott verziója a www.cseppkeovi.hu oldalon olvasható el, míg a Görög Zita által felolvasott mese az itt látható:


A nyertes pályaműveket egy három főből álló zsűri és a közönségszavazatok fogják eldönteni. A legjobb tíz alkotást beküldő óvoda minden csoportja számára 1 db BWT vízszűrő kancsót és összesen 4 hónapra elegendő vízszűrőbetétet ajánlottak fel a szervezők.

A Magyar Vöröskereszt egyik alaptevékenysége az egészségvédelme, az egészséges életmódra való nevelés és az egészségtudatos életmód ösztönzése. A Magyar Vöröskereszt Bázisiskoláiban, Bázisoviiban nagy hangsúlyt fektetnek az egészséges életmóddal kapcsolatos információk átadására, gyakorlására. Így – többek között – az alapvető higiénére, az egészséges táplálkozásra, HIV/AIDS prevencióra.  Jelen programunkkal erősíteni szeretnénk a gyermekek legjobb egészségi állapothoz való jogát, melyet a Gyermek jogairól szóló Egyezmény is megfogalmaz. 

A Magyar Vöröskereszt és partnere a rajzpályázat kiírásával szeretné felhívni a gyermekek figyelmét az egészséges, magnéziumot is tartalmazó ivóvíz fontosságára.