Romantikus ékszerdoboz
2011/02/25 08:00
1524 megtekintés
A cikk már legalább egy éve nem frissült, az akkor még aktuális információk lehet, hogy mára elavultak.

Egy egyszerű ovális papírmasé dobozkából könnyedén látványos ékszertartót varázsolhatsz, csupán némi festék és egy kevés csipke szükséges hozzá. Hogy még teljesebb legyen a francia stílus, pár szem flitterrel, egy kis szalaggal és egy textilrózsával is díszítheted. Az ékszerdobozt ajándéknak is elkészítheted barátnődnek, vagy édesanyádnak.

ekszerdob_200 A dobozka fő motívuma a romantika városának jelképe. Az Eiffel-torony nagyságát meghazudtoló kecsességével rögvest belopja magát minden látogató szívébe. A torony vasszerkezetének részletgazdagságát remekül érzékelteti a finom mintájú, keskeny fekete csipkeszalag.

Fesd a dobozt krémszínűre, vagy tetszés szerinti árnyalatra. Hagyd száradni, majd a doboztető peremére ragassz szélesebb fekete csipkét. A keskenyebb csipkéből vágj két akkora darabot, melyek nagyjából végigérik az ovális tetőt - ezek alkotják majd a torony két fő oszlopát. Illeszd őket a helyükre, majd egy másik darabot közéjük, kissé ívesen hajlítva. A két rövid szalagot ragaszd ekszerdoboz_200 keresztben az oszlopok közé, a doboztetőt pedig díszítsd rózsaszín pillangós flitterekel. A csipkére ragasztós hátú kristályköveket is tehetsz, szépen sorban egymás mellé. Helyezd a torony tetejére a rózsát és a masnira kötött szalagot. A dobozt ki is bélelheted finom selyempapírral, vagy textillel, úgy még csinosabb lesz.

A Praktika magazin márciusi számában további ötleteket találsz. Ellesheted például, hogyan készíthetsz március 15-ére híres történelmi figurákat és a Nemzeti Múzeumot ábrázoló bábszínházat.