Romantikus húsvéti textilek
2011/04/08 08:00
2866 megtekintés
A cikk már legalább egy éve nem frissült, az akkor még aktuális információk lehet, hogy mára elavultak.

A bájos nyuszis kollekció főként varrni tudó lányoknak ajánlott. A vidám kelme elkészítésével két legyet üthettek egy csapásra, hiszen a varrogatást egy csevegős teapartival is összeköthetitek. Miközben megvarrjátok a tetszetős darabokat, megbeszélhetitek a lányos dolgokat is. Az alátéthez csupán vásznakra, bélésre és ragasztóra lesz szükségetek.

textil_200 A munkához szükség lesz romantikus, tejeskávé és púderrózsaszínű rózsás patchwork vásznakra, egyszínű vászonra az alábéleléshez, ragasztófátyolra és flízre, továbbá a szabáshoz és varráshoz elengedhetetlen eszközökre. Ha a rátét nyuszihoz sablonra lenne szükséged, a Praktika magazin áprilisi számának mellékletében megtalálod.

A rátéteket tetszés szerint applikálhatod ragasztófátyollal vagy aláhajtásos technikával, majd letűzheted géppel vagy kézzel, különféle díszítő hímzésekkel. Vasalj kétoldalú ragasztófátyolt akkora darab sötétbarna vászon hátoldalára, amekkorára elfér a kiválasztott minta. Rajzold fel a motívumot a védőpapírra. Vágd ki a mintát, húzd le a védőpapírt és vasald a megfelelő anyagdarabra. Tetszés szerint tűzd le a rátétet géppel (sűrű cikcakkal, pelenka- vagy egyenes öltéssel) vagy kézzel (pelenka- vagy száröltéssel). A falatnyi, négyzet alakú alátétek akkorák, hogy pont elfér rajtuk egy sütistányér vagy csésze. Az asztalközép sötét tónusú csíkjai karakteres keretet adnak a rátéteknek és kiemelik a vásznak mintázatát is. A keskeny szalagokat, szabott pántokat nehéz úgy felvarrni, hogy ne hullámosodjanak meg, de a magazinban találsz egy ügyes trükköt, hogy tökéletesen egyenes sávokkal díszíthesd a kis terítőt.

További húsvéti dekorációs és tojásdíszítő ötleteket a Praktika magazinban találsz.