Tiszafüredre és Révfülöpre ér az 5próba Rióba sorozat!
2016/06/21 08:00
1102 megtekintés
A cikk már legalább egy éve nem frissült, az akkor még aktuális információk lehet, hogy mára elavultak.

Hazánk két legnagyobb tava következik az 5próba Rióba eseményláncban, június 25-án Tiszafüreden, július első hétvégéjén pedig Révfülöpre látogat a Magyar Olimpiai Bizottság eseménysorozata, amelynek elsődleges célja a sportolás népszerűsítése és a rendszeresen sportolók táborának bővítése.

otprobarioba

Ha a legfontosabbat kellene kiemelni, akkor a jelképes nevezési díjak említésével kezdenénk, ugyanis teljesen egyedülálló, hogy 1000 Ft-ért, akár félmaratont is futhatnak az érdeklődők. Szintén páratlan, hogy emellett százezres, sőt, milliós nyeremények is kisorsolásra kerülnek a résztvevők között.

A próbák teljesítésével pontokat lehet gyűjteni. A megszerzett pontok sorsjegyekre válthatók, amelyekkel értékes sportos ajándékok és egy riói utazás is megnyerhető. A kiemelt eseményeken - így Tiszafüreden és Révfülöpön is -, egy tusában, a rövid távokon 20, a hosszabbakon 50 pont szerezhető, így akár két próba teljesítésével megszerezhető a 100 pont, ami egy „nagy” sorsjegyre váltható, de persze többször 100 pont is összegyűjthető.

25 ponttal megnyerhető ajándékok: 100-100 db logózott törölköző, pulóver, hátizsák, póló, baseballsapka, míg a 100 pontért kapott sorsjegyekkel megnyerhető fődíj egy 2 személyes út a Riói olimpiára, de további értékes nyeremények is kisorsolásra kerülnek: pl. Adidas olimpiai formaruha vagy 2 személyes utazás Olümpiába.

Június 25. Tiszafüred

A programsorozat újabb kiemelt eseményére Tiszafüreden a Morotva Kerékpáros Pihenőparkban kerül sor, ahol mindenki próbára teheti magát futás, úszás, kerékpározás, túrázás, kajak-kenu és sárkányhajózás sportágakban.

A választható próbák (több tusa is teljesíthető):

Futás: 5,3 vagy 21,1 km
Gyaloglás, Nordic Walking: 5,6 vagy 11 km
Úszás: 300 és 1500 méter
Kerékpározás: 20 és 38 km
Evezés: 5 vagy 11 km
Sárkányhajózás: 5 km

Július 2-3. Révfülöp

A Balaton partján, Révfülöpön kerül sor az 5próba Rióba programsorozat egyetlen kétnapos rendezvényére, ugyanis július első hétvégéjén, szombaton és vasárnap is rajthozállhatnak a próbázók.

Szombaton a rövidtávú tusákra és az úszás számokra kerül sor, míg vasárnap a hosszú távú próbák kerülnek lebonyolításra.

Fontos információ, hogy az 5próba Rióba és a Balaton-átúszás szervezőinek együttműködésének jóvoltából mindazok számára, akik a 34. Balaton-átúszást teljesítik, és a helyszínen jelzik azt, jóváírásra kerül 50 riói pont a hosszú távú úszás próbájának teljesítéséért. Önálló 5próba Rióba eseményként Révfülöpön hosszú távú úszás nem kerül megrendezésre!

július 2. szombat, július 3. vasárnap

futás: 5,5 km
kerékpározás: 22 km
gyaloglás: 5 km
úszás: 300 m és Balaton-átúszás 5,2 km  futás: 15-18 km (pontosítás alatt)
kerékpározás: 45 km
gyaloglás: 15 km

Minden 5próba Rióba eseményen, az egyes próbákon való részvétel díja 1000 Ft.

Az első próba előtt mindenkinek el kell végeznie egy online regisztrációt, amely 1000 Ft-ba kerül és egy ajándékcsomag jár érte. A regisztrációs csomag tartalma: póló és tornazsák 5próba Rióba logóval, szilikon karkötő riói színekkel, amely a helyszínen vehető majd át.

Eseményenként - a száz első regisztráló - egy 5próba Rióba shakert is kap ajándékba a Scitec Nutrition jóvoltából!

Jelentkezés: http://www.otprobarioba.hu/pecs-orfui-to