Ürgeszámlálás
Sulinet
2012/06/06 08:00
957 megtekintés
A cikk már legalább egy éve nem frissült, az akkor még aktuális információk lehet, hogy mára elavultak.

A Határmenti Eltűnő Szigetek Védelméért természetvédelmi önkéntes program ürgeállomány felmérést készít a Bihar megyei, román határmenti Bihardiószeg mellett.

urge_01_520 A természetvédelmi program keretén belül ürgeállomány-felmérést szerveznek a bihari Diószegi-legelőn.

A szervezők várják az érdeklődő természetbarátok jelentkezését Hajdú-Bihar megye (Magyarország) és Bihor megye (Románia) határmenti Natura 2000 területei természeti értékeinek megőrzéséért szervezett nemzetközi önkéntes akciójukra. Az egynapos akció keretében önkéntesek bevonásával, felmérésre kerül a romániai Bihardiószeg település melletti néhány száz hektáros kiterjedésű védett legelő ürge (Spermophilus citellus) állománya. Az akció zoológus szakember irányítás mellett kerül lebonyolításra.

A résztvevők a legelő bejárása előtt rövid felkészítést kapnak, valamint a szervezők gondoskodnak a különjáratú midibusszal történő utazásról (Hajdúböszörmény és Debrecen településekről) és a napközbeni étkezésről. Várható visszaérkezés 17 óra körül.

Helyszín és időpont

Tervezett indulás:  9.00 óra Hajdúböszörményből (9.30 óra Debrecenből)

A részvétel ingyenes!

Bővebb információ a szervezők honlapján.

A természetvédelmi önkéntes akció a ’Magyarország - Románia Határmenti Együttműködési Programja’ által támogatott HURO/1001/179 projekt keretében valósul meg.