eTwinning Live – Csatlakozz te is az eTwinning új munkafelületéhez!
2015/10/20 08:00
1415 megtekintés
A cikk már legalább egy éve nem frissült, az akkor még aktuális információk lehet, hogy mára elavultak.

2015 szeptemberének közepétől az eddigi személyes eTwinning munkafelületet egy új felület, az eTwinning Live váltja fel, amely egészen új eszközöket bocsát a pedagógusok rendelkezésére. Amellett, hogy az eddig megszokott funkciók új külsőt kaptak, a legnagyobb változás az Események megjelenése: egy videokonferenciás rendszeren keresztül különböző országbeli pedagógusok akár több tucat kollégával találkozhatnak virtuálisan, és valós időben beszélgethetnek harminc-hatvan-kilencven percben bármiről, ami érdekli őket. A naptárra pillantva látható, hogy alig van nap, amikor ne tudnánk egy-egy eseménybe bekapcsolódni és a meghirdetett online találkozók száma folyamatosan bővül.

etwlive

Az október és november az alábbi lehetőségeket kínálja, a teljesség igénye nélkül: követhetünk élőben zajló eseményeket, például becsatlakozhattunk online a heidelbergi projektpartner-kereső szemináriumba, vagy a holland eTwinning díjak átadását is figyelemmel kísérhettük. Bekapcsolódhatunk projektek előkészítésébe, megoszthatjuk ötleteinket kedvenc web 2.0 eszközeinkkel kapcsolatban vagy foglalkozhatunk a Twitter felhasználási lehetőségeivel. Rendeznek élő konferenciát a fenntartható oktatás témája iránt érdeklődőknek, a sajátos nevelési igényű tanulókkal foglalkozó pedagógusok pedig brazil szakértőtől tanulhatnak. Egy horvátországi kolléga egy éves amerikai tanulmányútjáról, a pályázati folyamatról és szakmai konferenciákról osztja meg tapasztalatait, egy izlandi tanárnő pedig az izlandi nyelvből tart mini tanfolyamot a nemzetközi közösségnek.

Ha nem találunk kedvünkre való témát, magunk is egyszerűen létrehozhatunk eseményeket, az általunk kiválasztott nyelven, szűkebb vagy szélesebb közönségnek.

Érdemes tehát minden nap felkeresni az eTwinning Live felületet, hiszen akár egy éppen zajló eseményhez is csatlakozhatunk.

szerző: Kalocsa Ibolya eTwinning nagykövet

eTwinning info

Bemutatkoznak az eTwinning nagykövetek Az eTwinning program magyarországi képviseletében nyolc nagykövet segíti az érdeklődők munkáját.
eTwinning Nagykövetek csoport a Közösségben Moderált csoport a szakmai közönség számára.
eTwinning HelpDesk A csoport célja, hogy szakmai, technikai segítséget nyújtson az eTwinning program résztvevőinek.
e3 A projekt célja egy eTwinning Pedagógiai Műhely létrehozása, ahol a résztvevők egy projektötlet kidolgozásán munkálkodnak.

Untitled Document

Info és elérhetőségek