A magyar 'Csoki csapat' az élen
Simon Tamás
2009/06/03 14:15
1014 megtekintés
A cikk már legalább egy éve nem frissült, az akkor még aktuális információk lehet, hogy mára elavultak.
A Bornemisza Péter Általános Iskola csapata, a Chocolate Team első helyezést ért el a ThinkQuest nemzetközi versenyen a 15 évesek kategóriájában. A nyereményük 1500 dollár értékű laptop minden csapattagnak, valamint 5000 dolláros jutalom az iskolának. Ráadásként októberben mindannyian elutazhatnak San Franciscóba, a ThinkQuest Live díjátadó gálára. A csapatról, a közös munkáról és a versenyről a Chocolate Team vezető tanárával beszélgettünk.

Minden évben több mint ezer csapat indul ezen a versenyen, azonban eddig még egyetlen magyar sem ért el ilyen kiváló eredményt. A munka során a „Csoki csapat” feltérképezte a csokoládé készítés történetét, hagyományait. Példákat kerestek arra, hogyan jelent meg a csokoládé a művészetekben. Az egészségre gyakorolt hatása mellett, az elkészítési módjait is vizsgálták. Számos érdekes receptet, és még több látványos illusztrációt gyűjtöttek össze.

A ThinkQuest weblapkészítő versenyén 3-6 diákból álló csapatok indulhattak, egy tanár vezetésével, három kategóriában (7-12 évesek, 13-15 évesek és 16-19 évesek). Az indulók 12 témakörből választhattak, – úgy, mint művészetek és szórakoztatás, irodalom, földrajz, stb. – majd a saját témájukban készíteniük kellett egy honlapot április 2-áig. Az elkészült munkákat a zsűri véleményezte, majd június elsején kihirdették a nyerteseket.

eTwinning info

Bemutatkoznak az eTwinning nagykövetek Az eTwinning program magyarországi képviseletében nyolc nagykövet segíti az érdeklődők munkáját.
eTwinning Nagykövetek csoport a Közösségben Moderált csoport a szakmai közönség számára.
eTwinning HelpDesk A csoport célja, hogy szakmai, technikai segítséget nyújtson az eTwinning program résztvevőinek.
e3 A projekt célja egy eTwinning Pedagógiai Műhely létrehozása, ahol a résztvevők egy projektötlet kidolgozásán munkálkodnak.

Untitled Document

Info és elérhetőségek