A „Tutorat” program
2017/09/13 13:12
1193 megtekintés
A cikk már legalább egy éve nem frissült, az akkor még aktuális információk lehet, hogy mára elavultak.

A Brüsszeli Szabad Egyetem (ULB) 1989-ben hozott létre egy olyan oktatóprogramot, amely egyenlőségre törekszik a lehetőségek, foglalkoztatottság, iskolák közötti kollaboráció, minőség és fejlődés terén. A legnagyobb iskolai támogató rendszert – ami Brüsszel fővárosi régiójában van – 2006 óta vezeti az ULB.

tutorat

Az úgynevezett oktató-hallgatók rendszeres, (évente) workshopokat szerveznek, olyan gyerekcsoportok részére, akik nehézségekkel küzdenek az iskolákban. A valódi együttműködés keretein belül, az oktatás az iskolák területén folyik, és a kapcsolattartás a diákok tanáraival biztosítja a fenntartható eredményt. 

A diákok, mintegy az állampolgári kötelességük részeként együttérzést és elhivatottságot tanulnak mások iránt, valamint olyan készségeik fejlődnek, amelyeket nagyra tartanak a munkaerőpiacon, például, csapatmunka, reális önkép kialakítása.

Hogy a tervezett elképzeléshez szükséges kvalitásokat megerősítsék, minden évben értékeléseket végeznek a tanárokkal, oktatókkal, diákokkal és az iskolaigazgatókkal. Az oktató-hallgatók szintén oktatásban és tréningben részesülnek.

Az angol nyelvű forráscikket itt találják.

eTwinning info

Bemutatkoznak az eTwinning nagykövetek Az eTwinning program magyarországi képviseletében nyolc nagykövet segíti az érdeklődők munkáját.
eTwinning Nagykövetek csoport a Közösségben Moderált csoport a szakmai közönség számára.
eTwinning HelpDesk A csoport célja, hogy szakmai, technikai segítséget nyújtson az eTwinning program résztvevőinek.
e3 A projekt célja egy eTwinning Pedagógiai Műhely létrehozása, ahol a résztvevők egy projektötlet kidolgozásán munkálkodnak.

Untitled Document

Info és elérhetőségek