Az eTwinning öt éve - kisfilm az eredményekről
Bodnár Gabriella
2010/07/12 17:04
1958 megtekintés
A cikk már legalább egy éve nem frissült, az akkor még aktuális információk lehet, hogy mára elavultak.
Az egész program 2005-ben egy ötlettel kezdődött, és mára Európa határain belül és kívül is több mint 72 ezer iskola, és 96 ezer tanár csatlakozott az eTwinninghez. Partnerként dolgoznak együtt, megosztják egymással ötleteiket, tapasztalataikat és nem utolsó sorban tanulnak egymástól. Folyamatosan újabb és újabb IKT eszközöket alkalmazó projektek indulnak, a számuk mára meghaladta a 22 ezret.

Izlandtól kezdve Magyarországon át Ciprusig, egész Európát behálózzál a határokon átívelő kapcsolatok iskolák, tanárok és diákok között egyaránt. Az eTwinning immár ötödik éve segíti a nemzetközi projektmunka kialakítását, napról napra egyre több tanárt és diákot vonz a kapcsolatépítés lehetősége.

Néhány adat Magyarországról

Jelenleg (2010. július 12-i adat) 872 iskola és 1091 tanár regisztrált az eTwinning programba. Eddig 509 projekt indult el és további harminc vár még a partnerek, vagy a Szolgáltatópontok jóváhagyására. A már elindult projektek közül 51 kapta meg a Minősített eTwinning Projekt címet.

Az alábbi videót a brit Nemzeti Szolgáltatópont készítette, hogy minél több emberhez eljuttathassák az eTwinning üzenetét.

eTwinning info

Bemutatkoznak az eTwinning nagykövetek Az eTwinning program magyarországi képviseletében nyolc nagykövet segíti az érdeklődők munkáját.
eTwinning Nagykövetek csoport a Közösségben Moderált csoport a szakmai közönség számára.
eTwinning HelpDesk A csoport célja, hogy szakmai, technikai segítséget nyújtson az eTwinning program résztvevőinek.
e3 A projekt célja egy eTwinning Pedagógiai Műhely létrehozása, ahol a résztvevők egy projektötlet kidolgozásán munkálkodnak.

Untitled Document

Info és elérhetőségek