Az oktatás nem ismer határokat!
2016/04/05 14:17
2033 megtekintés
A cikk már legalább egy éve nem frissült, az akkor még aktuális információk lehet, hogy mára elavultak.

Az eTwinningező és leendő eTwinning-es pedagógusok figyelmébe ajánlunk egy hasznos weboldalt, a School Education Gateway-t. Ezzel arra szeretnénk ösztönözni a pedagógusokat és szakértőket, hogy csatlakozzanak ehhez a közösséghez, és vegyenek részt a weboldal tartalmát érintő beszélgetésekben, valamint a School Education Gateway közösségeinek tevékenységeiben.

school-education

Bemutatkozik a School Education Gateway portál

Európa a tanítási szakértelem és tapasztalat rendkívül gazdag tárháza, azonban a nyelvi korlátok gyakran megnehezítik a pedagógusok számára a más országokból származó információkhoz való hozzáférést. A School Education Gateway program lehetőséget biztosít mindenkinek, hogy 23 európai nyelven tájékozódhasson az iskolákat érintő európai tevékenységekről.

A projektet az Európai Bizottság Oktatásügyi és Kulturális Főigazgatóságának megbízásából az European Schoolnet vezeti, amely 31 európai ország oktatási minisztériuma által alkotott partnerség. A School Education Gateway programot az Erasmus+, az Európai Unió oktatási, képzési, ifjúsági és sportprogramja finanszírozza.

A weboldal pedagógusok mellett az oktatás terén érintett egyéb felek számára is nyitva áll, annak érdekében, hogy ösztönözze az iskolák és az egyéb intézmények vagy szervezetek közötti együttműködést. A program szorosan kapcsolódik az eTwinning-hez, az európai iskolák közösségéhez.

A honlapon a különböző menüpontokra lépve egyre több információhoz jutunk.

A School Education Gateway első és legfontosabb tevékenysége a tájékoztató szolgálat. A főoldalon híreket, eseményeket és információkat olvashatunk az oktatáspolitikáról, és az iskolákat érintő intézkedésekről. Itt helye van a szakértők írásainak is: cikkek és gondolatok jelennek meg az oktatási szakértőktől. A portálon megtalálhatók azok az irányadó elvek és politikai álláspontok, amelyek átfogó információkat és naprakész gondolatokat tartalmaznak az európai és nemzeti szintű iskolai oktatásra vonatkozóan. Útmutatók tájékoztatnak arról, hogyan lehet minél eredményesebben hasznosítani az európai programokat. Gyakorlatok, tapasztalatok, példák bemutatására is alkalmas a weblap, ahol az európai tantermekben megvalósított követendő gyakorlatok és bevált módszerek összegyűjtött, izgalmas „jó példáiból” válogathatunk. A segédanyagok rovatban a tanításhoz felhasználható különböző források és segédanyagok találhatók, továbbá az iskolai vezetőségek tagjai is találnak hasznos információkat. A School Education Gateway weboldalon elérhető három Erasmus+ eszköz, amelyek segítségséget nyújtanak az olyan kurzusok, mobilitási lehetőségek és partnerségek alakítására kész szervezetek keresésében, melyek tevékenységeinek megvalósításához támogatást lehet igényelni az Erasmus+ pályázataiban.

Párbeszéd menüpont segítségével a regisztrált felhasználóknak lehetőségük van a hírek, cikkek, gyakorlati példák értékelésére, és hozzászólások írására ezen tartalmakhoz.
Az eTwinningező pedagógusok az eTwinning honlapon használt felhasználói névvel és jelszóval léphetnek be az oldalra, vagy létrehozhatnak egy új felhasználói fiókot is.A portál lehetővé teszi a tartalmak elmentetését a saját Kedvencek gyűjteménybe, valamint saját preferenciák alapján automatikusan javasolt tartalmakat is meg lehet tekinteni, hozzászólásokkal ellátni.

School Education Gateway elindította első szavazását, melynek célja felmérni az oktatási közösség tagjainak körében, hogy miért és hogyan lehet fejleszteni a diákok kritikus gondolkodását a média tekintetében, illetve a média felhasználásán keresztül. Kérjük, segítsen nekünk választ találni erre a kérdésre azzal, hogy kitölti ezt a rövid felmérést erről a kulcsfontosságú, 21. századi készségről. Bíztatunk minden érdeklődőt arra, hogy a csupán 6 gyorsan megválaszolható kérdést tartalmazó rövid felméréssel segítse a School Education Gateway munkáját. A kérdőív április 11-ig érhető el, az értékelés után az eredmények nyilvánosak lesznek a School Education Gateway portálján.

A kérdőív elérhető innen.

Németh Zoltánné
eTwinning nagykövet

eTwinning info

Bemutatkoznak az eTwinning nagykövetek Az eTwinning program magyarországi képviseletében nyolc nagykövet segíti az érdeklődők munkáját.
eTwinning Nagykövetek csoport a Közösségben Moderált csoport a szakmai közönség számára.
eTwinning HelpDesk A csoport célja, hogy szakmai, technikai segítséget nyújtson az eTwinning program résztvevőinek.
e3 A projekt célja egy eTwinning Pedagógiai Műhely létrehozása, ahol a résztvevők egy projektötlet kidolgozásán munkálkodnak.

Untitled Document

Info és elérhetőségek