Az eTwinning Magyarországi Szolgáltató Pontja 2017-ben csatlakozik a Code Week-hez
2017/09/28 12:40
2156 megtekintés
A cikk már legalább egy éve nem frissült, az akkor még aktuális információk lehet, hogy mára elavultak.

Az eTwinning Magyarországi Szolgáltató Pontja 2017-ben támogatja a Code Week kampányt, a nagykövetek munkáját és céljaik megvalósítását Magyarországon. Folyamatosan tájékoztatjuk a pedagógusokat a Code Week programjairól, eseményeiről és online környezetet biztosítunk a programozási hét keretein belül megtartandó webináriumokhoz.

codeweek

A Code Week magyar nagykövetei azon munkálkodnak, hogy népszerűsítsék a kódolást a tanárok körében és felkészítsék őket az osztálytermi munkára.

A program keretein belül megrendezett eseményeken részt vehetnek akár diákjaikkal, akár szülőként gyermekeikkel. Csak ki kell választani a programot a honlapon, és fel kell venni a szervezőkkel a kapcsolatot. Elsősorban a „Kódoljuk át az éjszakát!” című eseményt ajánljuk Önnek, amelyet az Újpesti Csokonai Vitéz Mihály Általános Iskola és Gimnázium szervez október 13. 18:00-tól, október 14. 08:00-ig. A rendezvény célja az, hogy minél több diákot vonjanak be a kódolás folyamatába, játékos módszerekkel.

Ezen kívül az algoritmikus gondolkodásukat és a 21. századi készségeiket is fejleszthetik.

A Code Week célja az, hogy közelebb hozza a fejlett digitális technológiát, és bevezesse a jövő generációit a programozás világába, hogy valóra tudják váltani az ötleteiket, álmaikat és elképzeléseiket.

Ebben a pedagógusok tudják a legnagyobb segítséget nyújtani, akiknek lehetőségük van a Code Week előtt belesni a kódolást és a technológiaoktatást megkönnyítő kulisszatitkokba. Webináriumaink, amelyeket a Code Week az eTwinninggel közösen szervez, erre adnak lehetőséget. Egy-egy webináriumhoz maximum 100 fő tud egyszerre csatlakozni, ezért a részvételhez előregisztráció szükséges. A webinárium után a részvételt igazoló oklevélben részesülnek a pedagógusok.

Naprakész információkért kövessék figyelemmel az eTwinning Hungary Facebook oldalát!

Webináriumok

Október 3. 17.00-18.00

Cím: Építkezzünk hatékonyabban, a Code Connection használata a Minecraft Education alatt

Előadó: Szabó Imre (számítástechnika szakos tanár, MIE tréner)

A Minecraft egy olyan játék, ahol fejleszthető többek között a kreativitás, a térlátás, az együttműködési készség, a csoportszellem, mindez játékosan. A programozás segítségével fejleszthető a logikus gondolkodás, a szabálykövetés és a problémamegoldó képesség is.

Az „Építkezzünk hatékonyabban, a Code Connection használata a Minecraft Education alatt” című webinárium során bemutatjuk a három kódszerkesztőt (MakeCode, Scratch, Tynker) egy demo program segítségével. Mindhárom program könnyen kezelhető, blokkszerű programozási környezetet biztosít a játékos építkezéshez és kalandhoz. A parancsok grafikus elemek segítségével jelennek meg, színük és formájuk segít a könnyű eligazodásban. A Minecraft kockákhoz hasonlóan, itt is egyszerűen illeszthetők az utasítások a programozói felületen, és ha jó dolgoztunk, összeáll a saját kis programunk a kirakós végére, amivel újra meghódíthatjuk a Minecraft világát. Kódolj és építkezz!

Jelentkezés

Kellemes időtöltést és tapasztalatgyűjtést kíván az eTwinning csapata!

Cikkünk folyamatosan frissül!

eTwinning info

Bemutatkoznak az eTwinning nagykövetek Az eTwinning program magyarországi képviseletében nyolc nagykövet segíti az érdeklődők munkáját.
eTwinning Nagykövetek csoport a Közösségben Moderált csoport a szakmai közönség számára.
eTwinning HelpDesk A csoport célja, hogy szakmai, technikai segítséget nyújtson az eTwinning program résztvevőinek.
e3 A projekt célja egy eTwinning Pedagógiai Műhely létrehozása, ahol a résztvevők egy projektötlet kidolgozásán munkálkodnak.

Untitled Document

Info és elérhetőségek