eTwinning projektek nyilvánossága – csoport az eTwinning Live-on
2016/08/23 16:22
3315 megtekintés
A cikk már legalább egy éve nem frissült, az akkor még aktuális információk lehet, hogy mára elavultak.

Az angolt mint idegen nyelvet tanító és angol nyelven tanító pedagógusokból álló eTwinning projektek nyilvánossága csoport teret biztosít a pedagógusoknak az inspirációra, együttműködésre, szakmai fejlődésre, és IKT eszközök használatával segíti a modern, projektben történő oktatást, fókuszálva az angol nyelv oktatására is.

Azért jött létre a csoport, mert sok olyan eTwinning projekt van, amit az eTwinningezők munkája gyümölcseként érdemes megosztani szélesebb közösséggel. A csoport kifejezetten az eTwinning projektben való együttműködés, munkavégzés folyamatára fókuszál, és nagyobb közösség előtt igyekszik azt bemutatni egy biztonságos, felelősségteljes, hatékony környezetben.

Az eTwinning projektek nyilvánossága csoport tagjai 2010 októbere óta közösen munkálkodnak azon, hogy kialakítsák és értékeljék azokat az irányelveket, amelyekkel fel lehet lendíteni az eTwinning projektek népszerűsítését, eredményeik minél szélesebb körben való bemutatását. Ennek érdekében 2013 decemberéig a Lifelong Learning (Élethosszig tartó tanulás) program részeként népszerűsítették az eTwinning tevékenységeket, eseményeket, 2014 januárjától pedig az Erasmus+ program keretében osztják meg tapasztalataikat, ismereteiket, promotálnak kreatív ötleteket, konstruktív visszajelzéseket adnak, inspirációt nyújtanak arról, hogyan készül a legtöbb eTwinning projekt. Összességében erősítik egy igazi európai hálózathoz tartozás érzését.

2011 óta minden év júliusában megjelenik az eTwinning projektek nyilvánossága hírlevél Daniela Bunea szerkesztésében. A szerzők többnyire a csoport lelkes tagjai közül kerülnek ki, de más eTwinningezők is publikálhatnak. A szerzők európai szinten teszik közzé munkájukat és gyakorlataikat. Eddig mind a 6 hírlevél rámutatott az eTwinning egyik legbátorítóbb előnyére, arra a módra, ahogy a résztvevő pedagógusok együttműködnek, hogy Európa szerte megosszák kollégáikkal, mi a legjobb a tanítás során felmerülő helyzetekben.

Minden egyes hírlevél egy példa az ebben a szellemiségben való megosztásra, ami eTwinningezők és (még) nem eTwinningezők számára egyaránt inspiráló hatású.

Tóth Éva, a Ceglédi SZC Nagykátai Ipari Szakközépiskolája és Szakiskolája angoltanára két cikkel is szerepel a hírlevelekben. Ezzel is bizonyítja, hogy egy projektben végzett közös munka, mennyire szélesíti a tudást és képességeket, mind saját diákjai számára, mind pedig más résztvevőknek Európában. Emellett arról is tanúbizonyságot ad, hogy az eTwinningben évről évre egyre nagyobb szenvedéllyel lehet dolgozni.

A 2016 júliusi hírlevél 37-38. oldalain olvashatók a nagykátaiak projektjei:

sound Sound mind in a Sound body

interactive Interactive European Pathways

A projektek a hírlevélben téma, célok, kapcsolódó tantárgyak, használt IKT eszközök, résztvevő országok szerint kerülnek bemutatásra, valamint aszerint, hogy az alapítók a projekt által mely 21. századi kompetencia fejlesztését tűzték ki, és beszámolnak arról is, hogy milyen tapasztalatokra, benyomásokra tettek szert a közös munka során.

A csoporthoz a www.etwinning.net oldalra belépést követően, az eTwinning Live felületen lehet csatlakozni.

eTwinning info

Bemutatkoznak az eTwinning nagykövetek Az eTwinning program magyarországi képviseletében nyolc nagykövet segíti az érdeklődők munkáját.
eTwinning Nagykövetek csoport a Közösségben Moderált csoport a szakmai közönség számára.
eTwinning HelpDesk A csoport célja, hogy szakmai, technikai segítséget nyújtson az eTwinning program résztvevőinek.
e3 A projekt célja egy eTwinning Pedagógiai Műhely létrehozása, ahol a résztvevők egy projektötlet kidolgozásán munkálkodnak.

Untitled Document

Info és elérhetőségek