Digitális Témahét 2024 Díjátadó
2024/07/09 16:36
159 megtekintés

A Digitális Témahét Magyarország egyik legnagyobb digitális pedagógiai eseménye, mely 2016-ban indult útjára az Emberi Erőforrások Minisztériumának kezdeményezésére.

digitalis-temahet Belügyminisztérium támogatásával és az Ökumenikus Segélyszervezet az Oktatásért Alapítvány szakmai koordinációjával kilencedik alkalommal megrendezésre kerülő Digitális Témahét célja, hogy a digitális eszközökkel támogatott projektpedagógia és innovatív pedagógiai módszerek terjesztésén keresztül fejlessze a tanulók digitális kompetenciáját, segítse a 21. századi képességek fejlesztését, támogassa a  innovatív oktatási gyakorlat iránt érdeklődő pedagógusokat, segítse a digitális írástudás és a digitális gyermekvédelem fejlődését, bemutassa a legkorszerűbb oktatástechnológiai fejlesztéseket, pályázati forma keretében forrást biztosítson az innovatív módszereket megvalósító pedagógusok és intézmények számára digitális eszköz ellátottságuk fejlesztésére.

Az idei év nyertes pályázatainak díjátadójára június 17-én került sor az ELTE Lágymányosi Campusán.

A megjelenteket a Belügyminisztérium nevében dr. Balatoni Katalin köznevelési helyettes államtitkár asszony és Gáncs Kristóf, az Ökumenikus Segélyszervezet ügyvezető igazgatója, a Digitális Témahét koordinátora köszöntötte.

A díjazottak listája a Digitális Témahét honlapján tekinthető meg >>

digitalis-temahet2

Az eseményen az eTwinning Magyarországi Szolgáltató Pont (Oktatási Hivatal) kiállítóként és díjátadóként is részt. Az eTwinning ajándékcsomagokat a Digitális Témahét nagykövetei kapták. Az okleveleket és az ajándékcsomagokat az Oktatási Hivatal Pedagógiai-szakmai Szolgáltatások Koordinációs Főosztályának vezetője, Merklné Kálvin Mária adta át. Az eTwinning ajándékcsomagokat Bognár Amália, Csányi Judit, Klacsákné Tóth Ágota, Krepsz-Kapai Bernadett, Skultéty Zoltánné és Tóth Éva vehette át. 

2024-es év Digitális Témahét nagykövete: Bognár Amália.

Gratulálunk a díjazottaknak és a Digitális Témahét Nagyköveteknek!

digitalis-temahet3

Külön gratulálunk a rangos eseményen díjat nyert eTwinning nagyköveteknek:    

Tóth Évának, aki a Középiskolák kategóriában a BMSZC Petrik Lajos Két Tanítási Nyelvű Technikum tanáraként vehette át a kategória első díját a PetrikAid projekttel,

valamint

Benedek Juditnak, aki a Pályázat digitális eszközökkel támogatott pedagógiai projekt(ek)et vagy digitális pedagógiai gyakorlatot megvalósító PEDAGÓGUSOK számára kategóriában 2. helyezett lett.

Gratulálunk a kiváló és előremutató tevékenységükért minden díjazottnak!

Gratulálunk a díjátadó színvonalas megszervezéséhez és lebonyolításához!

digitalis-temahet4

Forrás: eTwinning.hu

eTwinning info

Bemutatkoznak az eTwinning nagykövetek Az eTwinning program magyarországi képviseletében nyolc nagykövet segíti az érdeklődők munkáját.
eTwinning Nagykövetek csoport a Közösségben Moderált csoport a szakmai közönség számára.
eTwinning HelpDesk A csoport célja, hogy szakmai, technikai segítséget nyújtson az eTwinning program résztvevőinek.
e3 A projekt célja egy eTwinning Pedagógiai Műhely létrehozása, ahol a résztvevők egy projektötlet kidolgozásán munkálkodnak.

Untitled Document

Info és elérhetőségek