e3: eTwinning együttműködések – evolúció (2016)
2016/02/08 08:00
3742 megtekintés
A cikk már legalább egy éve nem frissült, az akkor még aktuális információk lehet, hogy mára elavultak.

Az Oktatási Hivatal, mint az eTwinning Nemzeti Szolgáltatópontja (NSS) pályázatot ír ki olyan gyakorló pedagógusok, pedagóguscsoportok számára, akik intézményükkel nemzetközi testvériskolai projektek megvalósításában szeretnének részt venni.

e3_2016

A részvételre pályázatot hirdetünk bármilyen szakos pedagógusok, pedagóguscsoportok (tanárok, tanítók, óvodapedagógusok) körében.

Az e3: eTwinning együttműködések – evolúció (röviden: e3) elnevezésű projekt célja egy eTwinning Pedagógiai Műhely létrehozása, ahol a résztvevők egy projektötlet kidolgozásán munkálkodnak, folyamatos szakmai támogatás mellett. A műhelymunka eredményeként részletesen kidolgozott eTwinninges jó gyakorlatok, megvalósítható projektminták jönnek létre.

A műhelymunka célja az is, hogy elinduljon a szakmai eszmecsere a résztvevők között annak érdekében, hogy a projektterveket továbbfejlesszék. A pályázat minden résztvevője a Szolgáltatópont munkatársaival áll szakmai kapcsolatban a projekt teljes időtartama alatt, akik információkkal, tanácsokkal segítik a munkát.

Az eTwinning testvériskolai projektek megvalósítása során az IKT eszközök használata kötelező, egy idegen nyelv ismerete ajánlott. Ezért elsősorban olyan pedagógusok, pedagóguscsoportok jelentkezését várjuk, akik a fenti ismeretekkel rendelkeznek. Pedagóguscsoport jelentkezése esetén, a csoportot a pályázat teljes időszaka alatt egyazon pedagógusnak kell képviselnie, a kiemelt rendezvényeken a részvétel számára kötelező. A csapat többi tagja számára a workshopokon és igény esetén akkreditált pedagógus-továbbképzéseken is biztosítunk részvételi lehetőséget.

A szakmai zsűri azokat a pályamunkákat választja ki, amelyek szakmai tartalma és iskolai feltételrendszere leginkább valószínűsíti a sikeres megvalósulást. A nyertes pályázók több hónapon keresztül dolgoznak majd együtt különböző szakemberekkel annak érdekében, hogy minél sikeresebben legyenek képesek kidolgozni és előkészíteni, valamint a pályázati munka alapján a későbbiekben megvalósítani egy nemzetközi testvériskolai projektet. A szakmai zsűri különböző kategóriákban több nyertest is kiválaszthat, akiknek részvételi lehetőséget biztosítunk külföldi szakmai konferenciákon, partnerkereső találkozókon, valamint egyéb nyereményekkel is jutalmazzuk a sikeres résztvevőket.


A pályázaton nyertes pedagógusoknak a megvalósítás során a következő feladatokban kötelező a részvétel:

 • 2 napos nyitó szakmai találkozó Budapesten – 2016. tavasz (30 órás akkreditált pedagógus továbbképzés I. szakasz)
 • szakmai blog írása
 • 2+3 napos nyári iskola (50 órás akkreditált pedagógus továbbképzés)
 • a projektötletek tökéletesítése, kidolgozása, amelyek a projekt végén egy kiadványban fognak megjelenni
 • hozzájárulás a többi résztvevő pályázati ötleteinek továbbfejlesztéséhez
 • részvétel fél-1 napos szakmai megbeszéléseken, workshopokon
 • a projekt záró rendezvényét egy nemzetközi találkozó keretében 2016 őszén, Budapesten tartjuk, ahol kihirdetjük a nyerteseket, díjazottakat

A pályázatra egy projektötlet leírását kell benyújtani, amelyet szívesen valósítanának meg közösen, egy vagy több külföldi partnerintézménnyel. A leírásnak az alábbi szempontokra kell kitérnie:

 • az oktatási intézmény rövid ismertetése (pl. tanári kar/lehetséges együttműködési formák, lehetőségek a pedagógusok között, diákélet, intézmény felszereltsége, az intézmény specialitása stb.)

A projekt

 • címe
 • pedagógiai célja, várható eredménye, terméke/termékei
 • kapcsolódó tantárgyak, műveltségterületek
 • korosztály, akikkel a projektet szeretné megvalósítani
 • a projekt tervezett időtartama
 • a projekt főbb tevékenységei
 • a megvalósítás során használt IKT eszközök megnevezése és annak leírása, hogy milyen tevékenység során használják
 • a projekt megvalósítása során használt pedagógiai módszerek
 • pedagóguscsoport jelentkezése esetén a vezető pedagógus megnevezése

Az eseményeken való részvétel költségeit (szállás, étkezés, programok) a pályázat kiírója viseli, kivéve az esetenként szükséges belföldi utazási költséget, amelyet a résztvevő (pályázó) maga áll.

A pályázók köre: magyarországi közoktatási intézményben dolgozó pedagógusok, pedagóguscsoportok. Elsősorban olyan pedagógusok jelentkezését várjuk, akik még nem jártasak az eTwinning programban.

Jelentkezési határidő: 2016. március 20. 12 óra

Díjak:

 • a pályázat résztvevőire, a szakmai munkához kapcsolódó díjak várnak
 • sikeres projektötlet kidolgozása esetén részvételi lehetőséget biztosítunk külföldi szakmai konferenciákon, partnerkereső találkozókon (amennyiben az ötlet és a jelentkező megfelel valamely találkozó szakmai feltételeinek)

Jelentkezni kizárólag az etwinning@oh.gov.hu címre küldött pályázattal lehet (kérjük, a levél tárgyába írják be: e3 pályázat 2016).
A pályázat tartalma:

 • fényképes szakmai önéletrajz/önéletrajzok (Europass formátum - http://www.europass.hu/);
 • az intézmény és a projektötlet ismertetése minimum 5000, maximum 8000 karakter terjedelemben fenti szempontsornak megfelelően (az intézmény ismertetése nem lehet több 1000 karakternél, és kérjük, adják meg az intézmény honlapjának elérhetőségét is)
 • intézményvezető hozzájárulása a pályázatban való részvételhez

A nyerteseket 2016. március 29-én 14 óráig e-mailben értesítjük.

etw-oh

eTwinning info

Bemutatkoznak az eTwinning nagykövetek Az eTwinning program magyarországi képviseletében nyolc nagykövet segíti az érdeklődők munkáját.
eTwinning Nagykövetek csoport a Közösségben Moderált csoport a szakmai közönség számára.
eTwinning HelpDesk A csoport célja, hogy szakmai, technikai segítséget nyújtson az eTwinning program résztvevőinek.
e3 A projekt célja egy eTwinning Pedagógiai Műhely létrehozása, ahol a résztvevők egy projektötlet kidolgozásán munkálkodnak.

Untitled Document

Info és elérhetőségek