Elindult a School Education Gateway oktatási portál
2015/02/09 08:00
1997 megtekintés
A cikk már legalább egy éve nem frissült, az akkor még aktuális információk lehet, hogy mára elavultak.

Az oldal célja, hogy információkat szolgáltasson a különböző oktatási lehetőségekről, hogy jó gyakorlatokat olvashasson és oszthasson meg más pedagógusokkal, és hogy az ERASMUS+ jelentkezéseket könnyedén kezelje. Ha szeretne többet megtudni az európai oktatási programokról, akkor látogasson el az ERASMUS+ keretében induló School Education Gateway oldalra!

A weboldal tájékoztatást nyújt a legfrissebb hírekről és irányelvekről, továbbá szakértői cikkek olvashatóak az oktatással kapcsolatban. Az oldal 23 nyelven elérhető az érdeklődő pedagógusok, intézmények és oktatási területen tevékenykedő szakértők és szervezetek számára.

Az ERASMUS+ tevékenységekhez való hozzáférést három eszköz támogatja. Az első a Kurzuskatalógus (Course Catalogue), amely a pedagógusok számára nyújt segítséget abban, hogy továbbképzési lehetőséget keressenek. A kurzusok kronológiai sorrendben vannak fent a honlapon, melyeket kulcsszavakkal lehet keresni, de rendelkezésre áll nyelv, helyszín és dátum szerinti keresés is.

seg

A Mobilitási lehetőségek keresése (Mobility Oppurtunities) menüpont a pedagógusok és fiatal, pályakezdő pedagógusok számára nyújt lehetőséget arra, hogy tanulmányutakat és szakmai továbbképzési lehetőségeket találjanak.

seg2

A harmadik eszköz a Stratégiai Partnerségek keresése (Strategic Partnership search), ahol partnereket lehet keresni stratégiai együttműködésekre, továbbá meg is lehet hirdetni ezeket a lehetőségeket.

seg3

Az oldalra belépni csak a regisztrációt követően lehetséges, de meglévő eTwinning regisztrációval és EUN Open ID-val is elérhető a rendszer. Ezt követően tudnak a felhasználók szavazni, cikkeket értékelni és elemeket a kedvencek közé helyezni, de a tartalmak egyszerű böngészéséhez, olvasásához nem szükséges regisztráció.
Amennyiben érdeklik a szakmai továbbképzések, újdonságok, ne hagyja ki a lehetőséget, és regisztráljon a School Education Gateway portálon!

eTwinning info

Bemutatkoznak az eTwinning nagykövetek Az eTwinning program magyarországi képviseletében nyolc nagykövet segíti az érdeklődők munkáját.
eTwinning Nagykövetek csoport a Közösségben Moderált csoport a szakmai közönség számára.
eTwinning HelpDesk A csoport célja, hogy szakmai, technikai segítséget nyújtson az eTwinning program résztvevőinek.
e3 A projekt célja egy eTwinning Pedagógiai Műhely létrehozása, ahol a résztvevők egy projektötlet kidolgozásán munkálkodnak.

Untitled Document

Info és elérhetőségek