Magyar eTwinningesek a londoni BETT Kiállításon
2013/02/08 13:10
2907 megtekintés
A cikk már legalább egy éve nem frissült, az akkor még aktuális információk lehet, hogy mára elavultak.

A maroknyi, lelkes eTwinning csapat: a magyarországi Szolgáltatópont képviseletében Nagy Regina, Fodor Emese, Lekk Mónika, valamint Skultéty Zoltánné és Kiss Mónika eTwinning nagykövetek január végén eljutottak Londonba. Az utazásuk célja az volt, hogy részt vegyenek a BETT Show elnevezésű kiállításon, és megosszák az esemény látogatóival az eTwinninggel kapcsolatos élményeiket. Mindeközben persze ők is rengeteg újabb élménnyel lettek gazdagabbak.

et_520

A repülő egy késő téli délelőtt, január 28-án landolt a londoni Heathrow reptéren, s a rövid, poggyászokért tartó sorban állás után máris vonatra szálltunk. A Heathrow Expressz száguldva közelített a belváros és a jövő felé. Valóban, a kifejezés ezúttal nem túlzás, hiszen a jövő megismerése már a vonaton elkezdődött. Praktikus berendezés, felhasználóbarát környezetben, ami motiválja az abban utazókat. Talán ezt várjuk az osztálytermeinktől is. Ez az, amit mindig megpróbálunk személyes térré varázsolni, ötletekkel teletölteni, hogy együtt, egymástól, jókedvűen tanuljunk kicsi és nagy tanítványainkkal.

et_1 A londoni BETT Show ehhez is számtalan ötlettel járult hozzá. Mi is a BETT? Ha ragaszkodunk a hivatalos megfogalmazáshoz, akkor egy korszerű oktatástechnológiai kiállítás, ahol a legmodernebb oktatástechnikai eszközökkel, eljárásokkal, irányvonallal ismerkedhetünk meg. Ha mindezt személyesebben szeretnénk megfogalmazni, akkor bizony jóval több. A BETT egy élményörvény, ami könnyedén beszippantja az arra nyitott látogatót. Az ExCel csarnok impozáns díszletet biztosít a kiállításnak, amit standok tömkelege tölt meg. Standok, amelyeken bemutatják a legújabb digitális táblákat, laptopokat, oktatási szoftvereket, játékokat, amikkel gazdagabbá tehetjük osztálytermi környezetünk, amelyek mind-mind a jövőt képviselik. A látogató az ötletektől eltelve könnyedén katalógus rengeteggel a kezében találhatja magát, inspiráló környezetben, a stand-tenger közepén.

et_2 Hogy mi tetszett a legjobban? Tetszett, amikor az új eszközöket gyerekbarát környezetbe helyezték. Amikor a képernyő egy zsiráf pocakjában volt, amikor a talajra kivetített xilofonon ugrándozva lehetett kipróbálni a hangszer által kiadott zenei hangokat. A számítógéppel programozható kisbaba, amit a tinédzser korú gyerekek hazavihetnek, hogy megtapasztalják, milyen egy igazi kisbabáért felelősséget vállalni, és igen, ez a baba is felsír éjszakánként többször is. Nagyon tetszett, hogy a londoni pedagógusok diákjaikat is magukkal hozták a kiállításra. Biztosan a mi tanítványaink is élvezték volna! És persze nagyon tetszett az eTwinning stand és annak hangulata. Európa több országából érkező eTwinningező pedagógusok, a Nemzeti Szolgáltatópontok munkatársai együtt, közösen szólították meg a kiállítás látogatóit, hogy beszéljenek a programról, projektjeikről, és megosszák tapasztalataikat. Játék közben is ismereteket szereztettünk az arra járókkal, akikre ajándékeső hullott egy-egy jól megválaszolt eTwinninggel kapcsolatos kérdés után.

Igazi nemzetközi kavalkád, remek hangulat, csapatmunka jellemezte az eTwinning standunkat. Érdeklődő látogatók, befogadó közeg, odafigyelés, élmények. Talán ezek lehetnének a kulcsszavai a kiállításon, Londonban töltött napjainknak.

Bepillantottunk a jövőbe, amely az oktatástechnológiai újdonságokon át közelebb hozta, szinte érinthető közelségbe a jövőbeli tantermeinket, ahol jövőbeli mindennapjainkat töltjük majd.

et_3 Hogy milyen lesz majd a jövő? A nem is olyan távoli jövő iskolája? A kiállítás biztató képet mutatott. Egy azonban már most bizonyos: az eTwinning program, az európai projektek e jövő részét képezik. Lehetőséget teremtenek sok-sok gyermeknek és pedagógusnak, hogy élvezetesen, szinte játszva tanuljanak, együtt éljenek át kalandokat más országokban élő barátaikkal.
Köszönjük az élményeket, hogy ott lehettünk, hogy a Heathrow expressz a jövő felé robogott velünk.

Skultéty Katalin és Kiss Mónika, eTwinning Nagykövetek

eTwinning info

Bemutatkoznak az eTwinning nagykövetek Az eTwinning program magyarországi képviseletében nyolc nagykövet segíti az érdeklődők munkáját.
eTwinning Nagykövetek csoport a Közösségben Moderált csoport a szakmai közönség számára.
eTwinning HelpDesk A csoport célja, hogy szakmai, technikai segítséget nyújtson az eTwinning program résztvevőinek.
e3 A projekt célja egy eTwinning Pedagógiai Műhely létrehozása, ahol a résztvevők egy projektötlet kidolgozásán munkálkodnak.

Untitled Document

Info és elérhetőségek