Eredményes Szülői Részvétel a Tanulásért (Effective Parental Engagement for Student Learning)
2017/09/14 13:09
1398 megtekintés
A cikk már legalább egy éve nem frissült, az akkor még aktuális információk lehet, hogy mára elavultak.

A gyerekek tanulási fejlődésére a szülők és a családok vannak a leghosszabb ideig és a legközvetlenebb hatással. Egy ösztönző otthoni környezet, amely tanulásra buzdítja a gyermeket, ugyanúgy, mint az aktív szülői részvétel az iskolai programokban, létfontossággal bírnak a gyermek kognitív, szociális, és érzelmi fejlődésében. A család és iskola közötti kapcsolatépítés és a szülők bevonása, mint tanulói partnerek, már a korai évektől fogva fontos a gyermekek és fiatalok fejlesztésében.

effective

Kutatások azt mutatják, hogy a multidiszciplináris megközelítés, a szülők, gyerekek, tanárok és a helyi közösségek bevonása a kulcs ahhoz, hogy megoldják az iskolás gyermekek viselkedési problémáit. 

Így ez a kurzus azt a célt tűzte ki, hogy támogassa az iskolai szakembereket abban, hogy kapcsolatba lépjenek és eredményesen dolgozzanak együtt a szülőkkel annak érdekében, hogy biztosítsák a gyermekek sikereit az iskolában, majd később az életben. Olyan területeket említ a kurzus, ahol a szakemberek pozitív kapcsolatot tudnak a szülőkkel kialakítani és bele tudják őket vonni a diákok tanulási folyamatába. A kurzus folyamán a résztvevők az előbb említett területek egyikével kapcsolatban fognak kidolgozni egy tevékenységet, amelyet később felhasználhatnak a saját javukra, annak érdekében, hogy minél jobban bevonják a szülőket.

Főként általános iskolai tanároknak ajánljuk a kurzust, ugyanakkor igazgatóknak és adminisztrátoroknak is hasznos lehet. Szintén örömmel látunk szülőket és közösségi tagokat is, hogy részt vegyenek a kurzuson és bekapcsolódjanak a megbeszélésbe, habár a főbb tevékenységek nekik nem feltétlenül lesznek relevánsak.

Forráscikkünket itt találják.

eTwinning info

Bemutatkoznak az eTwinning nagykövetek Az eTwinning program magyarországi képviseletében nyolc nagykövet segíti az érdeklődők munkáját.
eTwinning Nagykövetek csoport a Közösségben Moderált csoport a szakmai közönség számára.
eTwinning HelpDesk A csoport célja, hogy szakmai, technikai segítséget nyújtson az eTwinning program résztvevőinek.
e3 A projekt célja egy eTwinning Pedagógiai Műhely létrehozása, ahol a résztvevők egy projektötlet kidolgozásán munkálkodnak.

Untitled Document

Info és elérhetőségek