eTwinning Éves Konferencia 2016 – fókuszban a digitális állampolgárság
2016/11/30 17:51
1833 megtekintés
A cikk már legalább egy éve nem frissült, az akkor még aktuális információk lehet, hogy mára elavultak.

Az eTwinning programban minden évben megrendezésre kerül az eTwinning legnagyobb rendezvénye, az Éves Konferencia, amelyre minden országból számos pedagógus és a nemzeti szolgáltatópontok munkatársai hivatalosak. Magyarországról idén 8 tanár és 3 szolgáltató pont munkatárs utazott a rendezvényre. Az év témája a Digitális állampolgárság volt, ennek megfelelően a rendezvény első napján a plenáris előadásokat élőben is közvetítették, majd a felvételt megosztották az eTwinning videómegosztó csatornáján.

etwinning-eves

A konferencia első napján Sophie Beernaerts, az Európai Bizottság részéről köszöntötte a résztvevőket. A konferenciát Nikolaos Filis, a görög oktatási miniszter nyitotta meg, amit a nemzeti szolgáltató pontok videoüdvözlete követett.

Az Európai versenydíjátadója következett, melynek eredményhirdetése már februárban megtörtént, de a sajnálatos brüsszeli terrortámadások miatt a díjátadó akkor elmaradt. Minden kategória első és második helyezettje átvehette emlékplakettjét a kategóriák szponzoraitól.

A díjátadót Emma Mulqueeny a Rewired State and Young Rewired State alapítójának előadása követte.

A konferencia második és harmadik napján több mint 44 workshop közül lehetett választani, a reziliencia iskolai fejlesztésétől a projekttervezésen át a digitális eszközök osztálytermi használatáig változatos szekciókba lehetett becsatlakozni angol nyelven, de némelyik workshop német nyelven is folyt. A rendezvényen a School Education Gateway portált és szolgáltatását, a Teacher Academyt is jobban meg lehetett ismerni. Mindegyik workshopra jellemző volt, de a plenáris előadásokon is előfordult, hogy a prezentáció mellett a hallgatóságot különféle web 2.0-es eszközök használatával vonták be a közös munkába.

A szekciók után egy panelbeszélgetés következett, aminek a keretében pedagógusok mellett két görög diáklány is elmondta véleményét a digitális állampolgársággal kapcsolatban.

Végül az eseményt Tapio Säävälä az Erasmus + igazgatója (EACEA) zárta, megköszönve a részvételt, a szervezést, és mindenkinek további eredményes eTwinninges munkát kívánt.

Tudjanak meg többet a konferenciáról Streitmann Judit, a magyarországi delegáció egyik, sikeresen pályázó pedagógusának figyelemfelkeltő úti beszámolójából, amit a magyar nyelven is elérhető Sway prezentációs alkalmazással készített. 

eTwinning info

Bemutatkoznak az eTwinning nagykövetek Az eTwinning program magyarországi képviseletében nyolc nagykövet segíti az érdeklődők munkáját.
eTwinning Nagykövetek csoport a Közösségben Moderált csoport a szakmai közönség számára.
eTwinning HelpDesk A csoport célja, hogy szakmai, technikai segítséget nyújtson az eTwinning program résztvevőinek.
e3 A projekt célja egy eTwinning Pedagógiai Műhely létrehozása, ahol a résztvevők egy projektötlet kidolgozásán munkálkodnak.

Untitled Document

Info és elérhetőségek