eTwinning Hetek Pályázat a Kulturális Örökség Évének jegyében
2018/10/17 19:39
2725 megtekintés
A cikk már legalább egy éve nem frissült, az akkor még aktuális információk lehet, hogy mára elavultak.

Az eTwinning program keretein belül megrendezett eTwinning Hetek programjaiban a Magyarországi Szolgáltató Pont is közreműködik. Az idei pályázat célja az, hogy a diákok az eTwinningen keresztül is csatlakozhassanak „A kulturális örökség európai évéhez” , hogy minél sokszínűbben és kreatívabban mutathassák be, mit is jelent ez számukra.

euforculture

A pályázat benyújtásának módja

A pályázó diák vagy csapat pedagógusának regisztrálnia kell ezen a felületen*, majd a kész pályaművet el kell küldenie az etwinning@oh.gov.hu email címre, ezzel érvényesítve a diák vagy csapat pályázatát. Pályázatot csak a regisztráció és a beküldött pályamű ellenében áll módunkban elfogadni, bármelyik hiányában a pályázat érvénytelen.

A pályázat benyújtásának határideje

2018. november 11. éjfél

Résztvevők köre

A pályázatban minden magyar köznevelési intézményben tanuló diák részt vehet életkortól függetlenül, egyénileg vagy csapatban (max. 8 fő).

Mire lehet pályázni?

Pályázni az alábbi két kategóriában lehet:

1. Gondold újra a nagy klasszikusokat! (Remix the old-school!)

  • Felturbózott, újragondolt ötletekkel feldolgozott művek a régmúlt korok alkotóitól
    vagy
  • Festmények, fotók vagy szobrok újraalkotásáról várunk fotókat (remake-eljétek a kedvenc festményeteket úgy, hogy "eljátsszátok", ami rajta van, fotózzátok le a végeredményt és küldjétek el nekünk) Példákért katt a linkre.

Ehhez a pályázati kategóriához figyelmedbe ajánljuk az Europeana gyűjteményét, melyet ide kattintva érhetsz el.

A képeket jpg./jpeg. formátumban várjuk.

2. Mit jelent neked a közös, európai kulturális örökség?

  • Ismersz más kultúrájú embert/embereket? Mi tetszik a kultúrájában? Miért különleges a kultúrája? Ő mit gondol a te kultúrádról? Ismertesd a kultúráját, készíts vele interjút, írd meg egy cikkben (max 3 oldal Word formátumban) és küldd el nekünk!
    vagy
  • Melyek azok a dolgok, amelyek szerinted a kulturális örökségünk szempontjából fontosak lehetnek, és amelyeket már nagyszüleid is láthattak, hallhattak vagy olvashattak? Mire hívnád majd fel a te gyerekeid és unokáid figyelmét, mit/miket szeretnél, hogy ők is megismerjenek majd? Milyen módon őriznéd meg a jövő számára a ma is megtalálható régi, vagy a ma születő, friss kulturális elemeket? Mi a közös kulturális örökség megismerésének és megőrzésének a legfőbb célja? A pályaműveket maximum 3 oldalas Word dokumentumban várjuk, esszé, próza vagy cikk formájában!

Egy pályázó, több kategóriában több pályaművet is készíthet, de maximum hármat. Az első három helyezett értékes eTwinninges ajándékcsomagot kap.

*A regisztráció során megadott adatokat az Oktatási Hivatal adatvédelmi szabályzatának megfelelően kezeljük illetve használjuk fel a továbbiakban. A regisztrációval hozzájárulhatnak a nevük és iskolájuk megjelenítésével az eTwinning magyarországi honlapján és Facebook oldalán. Az űrlapon megadott adatokat a pályázat lezárulta után megsemmisítjük.

eTwinning info

Bemutatkoznak az eTwinning nagykövetek Az eTwinning program magyarországi képviseletében nyolc nagykövet segíti az érdeklődők munkáját.
eTwinning Nagykövetek csoport a Közösségben Moderált csoport a szakmai közönség számára.
eTwinning HelpDesk A csoport célja, hogy szakmai, technikai segítséget nyújtson az eTwinning program résztvevőinek.
e3 A projekt célja egy eTwinning Pedagógiai Műhely létrehozása, ahol a résztvevők egy projektötlet kidolgozásán munkálkodnak.

Untitled Document

Info és elérhetőségek