eTwinning Magyarország Verseny 2017 – felhívás
2017/07/25 08:00
3204 megtekintés
A cikk már legalább egy éve nem frissült, az akkor még aktuális információk lehet, hogy mára elavultak.

Az eTwinning magyarországi Szolgáltató Pontja minden évben versenyt hirdet a programban résztvevő magyar pedagógusok számára. A verseny elsődleges célja, hogy megismerjük az óvodák és iskolák eTwinninges munkáját, valamint elismerésben részesítsük a pedagógusok és diákcsoportok eredményes együttműködését.

study_group_with_young_people-horizontal

A versenyre jelentkezés feltétele, hogy projektje elnyerje a Nemzeti Minősítést (Quality Label). A minősítésre egy online űrlapon keresztül jelentkezhet az eTwinning Live felületén projektje alatt a „jelentkezés Minősített eTwinning projekt címre” kattintva.

Minősített eTwinning projekt címre jelentkezés feltételei:

  1. Meg kell jeleníteni a projekt közös céljait, terveit.
  2. A projekt vagy az utolsó szakaszában jár vagy már befejezett.
  3. A jelentkezést benyújtó tanárnak aktívan részt kell vennie a projektben.
  4. A partnerek közötti együttműködést egyértelműen be kell mutatni.
  5. A projekt eredményeit be kell mutatni.

Amennyiben az Önök eTwinninges projektje megfelel ezen feltételeknek, jelentkezzenek a versenyre, hiszen a korábbi évek tapasztalata az, hogy mind a pedagógusoknak, mind a diákoknak felejthetetlen élményt jelentett a versenyen és a gyereknapon való részvétel.

Helyezéstől függetlenül minden résztvevő eTwinning ajándékcsomagot, a helyezettek pedig IKT eszközökre fordítható utalványokat kapnak, illetve minden résztvevőnek lehetőséget biztosítunk az eTwinning gyereknapon való részvételre.

Dátumok:

A Minősített eTwinning projekt címre jelentkezés határideje, amennyiben szeretnének részt venni az eTwinning Magyarország 2017 versenyen: szeptember 6., 12:00 óra (Ha a hazai versenyen nem kívánnak részt venni, de szeretnének minősítést kapni, akkor arra 2017. szeptember 29-ig jelentkezhetnek)

A versenyre a Minősített eTwinning projekt cím elnyerése után folyamatosan jelentkezhetnek itt szeptember 11. 12:00 óráig.

A csapatok nagyszámú jelentkezése esetén online válogatót tartunk. Amennyiben online fordulóra is sor kerül, a versenyen résztvevő csapatok listáját szeptember 14-én hozzuk nyilvánosságra.

A versenynapra 2017. október 12-én kerül sor Budapesten és október 13-án rendezzük meg az eTwinning Gyereknapot.

Kik vehetnek részt a versenyen?

Minden projekt, amelyet 2017-ben kapott Nemzeti Minősített eTwinning projekt címet (Quality Label), jelentkezhet a versenyre. Egy intézményből korlátlan számú projekt nevezhető, amennyiben a verseny feltételeinek megfelelnek. A versenynapon minden induló projekt esetében csapatonként maximum 10 fő vehet részt. A csapatok nagyszámú jelentkezése esetén online válogatót tartunk. Amennyiben online fordulóra is sor kerül, a versenyen résztvevő csapatok listáját szeptember 14-én hozzuk nyilvánosságra.

Kategóriák

A hazai verseny a következő három kategóriában zajlik:

  1. Óvoda és általános iskola alsó tagozat
  2. Általános iskola felső tagozat
  3. Középiskola

A regisztráció során meg kell jelölni, hogy az iskola melyik kategóriában kíván nevezni. A jelentkezők számától és összetételétől függően a magyar NSS dönthet a kategóriák összevonása mellett.

A verseny menete

Amennyiben 10-nél több csapat jelentkezik a versenyre, előválogatót tartunk. Az előválogatóhoz a projektekhez kapcsolódó testvértér oldalakat nézzük át, az oda feltöltött illetve a Nemzeti Minősített eTwinning projekt címre jelentkezéskor megadott projekt produktumok, elért eredmények és publikussá tett anyagok alapján pontozással dönt a zsűri arról, hogy mely csapatok vesznek részt versenynapon.

A versenyen minden csapatnak 20 perc áll rendelkezésre projektje bemutatására. A bemutató a csapatok által kiválasztott formában történhet. A felkészülésben a projektvezető pedagógus is részt vehet, de lehetőség szerint a diákok mutatják be a projektet. Későbbiekben segítséget nyújtunk a csapatoknak az eredményes felkészüléshez és a prezentáció elkészítéséhez.

Utazás

A versenyre érkező csapatok számára transzfer buszt biztosítunk a lakóhely és a verseny helyszíne között. Azok a csapatok, akik ezt a lehetőséget szeretnék igénybe venni, az online jelentkezésnél tudják majd jelezni felénk. A verseny és a gyereknap idejére a csapatoknak ellátást biztosítunk.

Értékelés

A versenyt szakértők és/vagy NSS tagok zsűrizik, akik a helyszínen pontozzák a csapatokat és szükség esetén további kérdéseket tesznek fel a diákoknak. A zsűritagok egyénileg pontoznak, a pontszámok végül összeadódnak. Az értékelés a Központi Szolgáltató Pont által kidolgozott szempontrendszer alapján történik, amely itt érhető el.

Amennyiben kérdésük lenne, kérjük, hogy írjanak az etwinning@oh.gov.hu címre.

eTwinning info

Bemutatkoznak az eTwinning nagykövetek Az eTwinning program magyarországi képviseletében nyolc nagykövet segíti az érdeklődők munkáját.
eTwinning Nagykövetek csoport a Közösségben Moderált csoport a szakmai közönség számára.
eTwinning HelpDesk A csoport célja, hogy szakmai, technikai segítséget nyújtson az eTwinning program résztvevőinek.
e3 A projekt célja egy eTwinning Pedagógiai Műhely létrehozása, ahol a résztvevők egy projektötlet kidolgozásán munkálkodnak.

Untitled Document

Info és elérhetőségek