eTwinning Oktatási események 2014-ben
2014/04/10 14:37
1668 megtekintés
A cikk már legalább egy éve nem frissült, az akkor még aktuális információk lehet, hogy mára elavultak.

Az Oktatási Események különböző témákat feldolgozó rövid és intenzív online események. A kurzusokat szakértők vezetik, résztvevői pedig aktív munkában és megbeszélésekben vesznek részt más európai tanárokkal közösen.

oktatas

Alább megtekintheti a jelenlegi iskolai félévre meghirdetett Oktatási Események listáját.

Az Oktatási Események kezdete előtt egy héttel a személyes munkafelületen egy értesítés fog megjelenni a jelentkezésről.

A kurzusok első, 4-5 napos szakasza aktív munkával és megbeszélésekkel telik, míg a következő 4-5 nap folyamán a résztvevők elmélyülnek a témában, és egyéni munkát végeznek. Az oktatási eseményekhez kapcsolódó anyagok elérhetők az interneten, a résztvevők bármikor letölthetik azokat.

Hogyan lehet részt venni?

Az Oktatási Eseményekre az eTwinning program minden regisztrált résztvevője jelentkezhet, a jelentkezési időszak az esemény előtt hozzávetőleg egy héttel kezdődik. Az online jelentkezési űrlap eléréséhez és kitöltéséhez regisztráljon, vagy jelentkezzen be az eTwinning nemzetközi portálra, majd kattintson a személyes eTwinning munkafelületén megtalálható hivatkozásra.

Mindegyik kurzus az eTwinning Learning Lab felületén kerül lebonyolításra.

Április és Szeptember között 6 új oktatási esemény indul, a következő témákban és időpontokban:

A videokonferencia, mint tanári eszköz

Dátum: 2014.04.14.-25.
Szakértő: Suzana Delić
Nyelv: horvát
Résztvevők: Szláv nyelveket beszélő pedagógusok, akik érdeklődnek az Információs és Kommunikációs Technológiák iránt.
Jelentkezés kezdete: április 7.

Az Oktatási Esemény célja, hogy a résztvevők a 21. századi tanítás módszerekkel, technikákkal, valamint magával a videokonferencia tanórai alkalmazási lehetőségeivel ismerkedjenek meg. Főbb témák: 21. századi oktatás, IKT, virtuális személyiség, videokonferencia (előkészítés, lebonyolítás), internet biztonság.

Együttműködés az eTwinning projektekben

Dátum: 2014.04.28. – 2014.05.12.
Szakértők: Teresa Lacerda és Miguela Fernandes
Nyelv: portugál
Résztvevők: portugál nyelvet beszélő pedagógusok
Jelentkezés kezdete: április 17.

Előfordul, hogy a munka az eTwinning projektekben főleg a közös anyagok megosztásáról szól csak. Úgy gondoljuk, hogy emellett a közös munkának a kollaborációról is kell szólnia. Az Oktatási Esemény célja a különféle, speciálisabb dokumentum megosztó web2.0-ás alkalmazások bemutatása, melyek a megosztáson túl az együttműködést, tartalomfejlesztést is segítik.

A Google Earth használata a tanítás során

Dátum: 2014.04. 28. – 2014.05.12.
Szakértő: Marco Neves
Nyelv: angol
Résztvevők: olyan pedagógusok, akik az Információs és Kommunikációs Technológiákat alapszinten ismerik és használják.
Jelentkezés kezdete: április 17.

Ezen az Oktatási Eseményen a résztvevők a Google Earth, mint tanórai eszköz használatával ismerkedhetnek meg, illetve arról is szó esik majd, hogy esetleg egy eTwinning projekt során hogyan lehetne használni az alkalmazást.

A jövő oktatása: forgatókönyv készítése

Dátum: 2014.05.05.- 2014.05.16.
Szakértő: Will Ellis
Nyelv: angol
Résztvevők: Minden eTwinningező pedagógus
Jelentkezés kezdete: május 24.

Az elmúlt 20 év során sok szempontból változott az oktatás, másrészről pedig sok dolog ugyanúgy maradt. Ez az Oktatási Esemény megpróbálja bemutatni, hogyan is fog kinézni az oktatás a jövőben, mi pedagógusok hogyan tudunk segíteni a jövő oktatásának alakulásában, formálódásában, valamint fontos kérdés a pedagógus és diák közti kapcsolat alakulása, változása is. Ezen kérdések megvitatása minden eTwinningező pedagógusnak jól jöhet.

Mobil alkalmazások az osztályteremben

Dátum: 2014. 06.09. – 2014.6.23.
Szakértők: Miguela Fernandes és Marco Neves
Nyelv: angol
Résztvevők: Pedagógusok, akik a tanítás során tabletet vagy más mobil eszközt használnak.
Jelentkezés kezdete: június 02.

Az Oktatási Esemény célja, hogy olyan módszereket mutasson a pedagógusoknak, melyekkel arra ösztönözhetik diákjaikat, hogy mobil eszközöket is használjanak a tanulás során. Olyan pedagógusok részvételére számítanak, akik szeretnék felfedezni a mobil eszközök használatában rejlő lehetőségeket. Olyan oktatási céllal használható alkalmazásokat szeretnének bemutatni a szervezők, melyeket a diákok is tudnak használni tanórán, vagy azon kívül, valamint a tanítás, tanulás új formáit, lehetőségeit szeretnék megmutatni, és a módot, hogy mindezt hogyan lehet eTwinning projektekben hatékonyan használni.

Tervezzünk projektet!

Dátum: 2014.09.15. – 2014.09.28.
Szakértő: Rute Baptista
Nyelv: angol
Résztvevők: Minden eTwinningező pedagógus
Jelentkezés kezdete: szeptember 08.

A tervezés, fontos fázisa minden projektmunkának, hiszen növeli a projekt sikerességét, hatékonyabb általa a munka. Segíti a bevont partnerek együttműködését, a rendelkezésre álló erőforrások mozgósítását, és motiválja a résztvevőket. Segíti a kreatív, innovatív gondolkodást, és a döntéshozást. Ez az Oktatási Esemény segít a felsorolt projekttervezéssel kapcsolatos célok elérésében.

eTwinning info

Bemutatkoznak az eTwinning nagykövetek Az eTwinning program magyarországi képviseletében nyolc nagykövet segíti az érdeklődők munkáját.
eTwinning Nagykövetek csoport a Közösségben Moderált csoport a szakmai közönség számára.
eTwinning HelpDesk A csoport célja, hogy szakmai, technikai segítséget nyújtson az eTwinning program résztvevőinek.
e3 A projekt célja egy eTwinning Pedagógiai Műhely létrehozása, ahol a résztvevők egy projektötlet kidolgozásán munkálkodnak.

Untitled Document

Info és elérhetőségek