eTwinning projekt sikerek a Weöres Sándor Általános Iskolában
2012/12/12 08:00
3428 megtekintés
A cikk már legalább egy éve nem frissült, az akkor még aktuális információk lehet, hogy mára elavultak.

A nemzetközi projektmunkában jártas eTwinning nagykövet, Németh Zoltánné a gyömrői Weöres Sándor Általános Iskola angol tanárnője mesél a 2012-es évi projektjükről, mellyel szép sikereket értek el eddig is, és még hátra van az európai eTwinning Verseny.

veores_3

Iskolánk évek óta sikeres eTwinning projektet ápol Európa számos országával. A két éven át tartó, most lezárult projektünk címe Öko matek, egy matematika és természettudományos „kirándulás” Európán keresztül. A projekt 8 ország részvételével zajlott, a 8 projektrész témaköreiben minden egyes nemzet külön részfeladatot kapott.

A résztvevő iskolák diákjaival sikeres eTwinninges kapcsolatot ápolunk évek óta. 2010 szeptemberétől projektünket felterjesztettük Comenius projektté, és összekapcsoltuk a két pályázati lehetőséget. A munka egy közös honlapon, internetes kapcsolat segítségével, angol nyelven folyt. Tanáraink minden projektrészhez matek és természetismeret óratervet írtak és töltöttek fel a honlapra. Az óratervhez a tanárok 1-1 interaktív feladatot találtak ki a témával kapcsolatosan. A résztvevő országokban megtartották az interaktív órákat, a gyerekek megoldották a feladatokat.

A közös munka összekapcsolta és továbbfejlesztette a résztvevők nyelvi, természettudományos, matematikai, és számítástechnikai ismereteit. A feladatok és megoldandó fejtörők fejlesztették kreativitásukat, memóriájukat, nyelvismeretüket és a partnerország kultúrájáról szerzett tudásukat. Az újszerű infokommunikációs eszközök használatával a partnerországok virtuális sétát tettek egymás iskolájában, városában, országában; erősítve az európaiság érzését és tudatosságát más európai kultúrákkal. A Comenius program keretében 33 magyar diák és tanár látogatta meg a résztvevő európai iskolákat.

weores_2

Október 18-án az Országos eTwinning verseny keretében mutattuk be projektünket, ahol második helyezést értünk el, pénzjutalmat kaptunk, amit a projektmunkához szükséges iskolai informatikai eszközök bővítésére fordítottunk.

Ezzel egyidőben európai elismerést is kaptunk, European Quality Label minősítésben részesültünk. A projektmunka megerősítette iskolánk közösségét abban, hogy a közös munka gyümölcsöző, tanár és diák egyaránt sok előnyt szerezhet a komoly, kitartó együttműködéssel.

eTwinning info

Bemutatkoznak az eTwinning nagykövetek Az eTwinning program magyarországi képviseletében nyolc nagykövet segíti az érdeklődők munkáját.
eTwinning Nagykövetek csoport a Közösségben Moderált csoport a szakmai közönség számára.
eTwinning HelpDesk A csoport célja, hogy szakmai, technikai segítséget nyújtson az eTwinning program résztvevőinek.
e3 A projekt célja egy eTwinning Pedagógiai Műhely létrehozása, ahol a résztvevők egy projektötlet kidolgozásán munkálkodnak.

Untitled Document

Info és elérhetőségek